Medåker
08:52 | 7 oktober 2020

Den kommunala folkomröstningen om Medåkers skola föreslås ställas in

Arboga kommun vill underlätta arbetet med att starta friskola.

Foto: Björn Blomgren/arkiv

“Kommunstyrelsen i Arboga föreslår kommunfullmäktige att besluta att den rådgivande kommunala folkomröstningen om Medåkers skola och den framtida skolorganisationen ställs in”, skriver Arboga kommun i ett pressmeddelande.

Skolinspektionen har som bekant beviljat att en friskola kan starta i Medåker nästa år och anledningen till kommunstyrelsens beslut är att inte försena arbetet med att öppna friskolan.

– Vi vill underlätta och möjliggöra arbetet för de som vill starta friskolan i Medåker nu när de har fått klartecken att den kan öppnas redan nästa år, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

“Valnämnden fattade den 2 oktober beslut om att föreslå att den kommunala folkomröstningen genomförs den 28 februari 2021, under förutsättning att genomförandet av folkomröstningen fortfarande är aktuellt. Valnämnden beslutade också att anpassningar kommer att behöva göras med anledning av Covid-19, exempelvis att budröstning kommer att tillåtas i större utsträckning än normalt. Kostnaden att genomföra den kommunala folkomröstningen beräknas till 550 000 kronor. De coronaanpassningar som behöver göras ligger till grund för kostnadsökningen”, skriver Arboga kommun.

Det är kommunfullmäktige som fattar slutgiltigt beslut om den rådgivande kommunala folkomröstningen och ärendet lyfts på sammanträdet den 22 oktober.

Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande i Arboga. Foto: David Eriksson/Arkiv

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-