Crosskart
14:42 | 23 augusti 2022

Noel Eliassons fina skalp – blev europeisk mästare i helgen

SMK Arboga-föraren tog hem 650cc-klassen: ”Det känns väldigt bra”.

Noel Eliasson dundrade fram på den kluriga banan i Estland. Foto: Privat

På estländska Kehala Ring kunde Noel Eliasson den gångna helgen vinna det nordeuropeiska mästerskapet (NEZ, Northern European Zone) i crosskartens 650cc-klass. Efter vinst i samtliga tre tidigare deltävlingar säkrade han mästerskapstiteln i Estland på lördagseftermiddagen.

– Det var lite annorlunda att åka till Estland och tävla. Det var en annan typ av bana som kanske inte var av samma standard som vi har i Sverige. Det var lite nytt, men jag kom in i det ganska fort. Överlag gick det bra, säger Noel Eliasson till Magazin24.

Var det svårare att köra rent tekniskt? 

– Det var en mer extrem bana med stora hopp och snabbare partier, men även ganska tekniskt med ett stort grusparti. Här i Sverige är det antingen snabbt eller tekniskt, men i Estland var det både och. Det var kul att testa.

Det verkar ha passat dig rätt bra? 

– Det gjorde det. Vi har väldigt bra koll på det. Jag är trygg med farten och har bra koll på maskineriet. Det visade vi i Estland där allt fungerade jättebra hela helgen.

Hur känns det att kunna titulera sig europeisk mästare?

– Det känns väldigt bra. Sen är det en skön självförtroendekick inför avslutningen av säsongen här hemma i Sverige. Sen gäller det att inte flumma bort sig allt för mycket. Vi gjorde det vi skulle i Estland och vi vann, men det går inte att ta ut något i förskott när det återstår två SM-deltävlingar, betonar Noel.

SMK Arboga-föraren Noel Eliasson kan numera titulera sig europeisk mästare. Foto: Privat

Härnäst i tävlingskalendern väntar Västerås Motorstadion och SM-deltävling fyra av fem som avgörs helgen den 3–4 september. Även där är 18-åringen från Järnäs Lövlund utanför Arboga i ledning i 650cc-klassen inför sluttampen av säsongen.

– Det gäller att ha fullt fokus hela vägen in i mål.  Det är tätt i toppen så jag får absolut inte ta ut något i förskott. Det gäller att vara på tårna, säger Noel bestämt.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-