ARBOGA
09:00 | 5 juni 2022

Ny lansering från Arbogaföretaget Agitator

Nu lanseras den första Blended Whiskyn.

Agitator Blended Whisky

Sedan lanseringen i höstas har Agitator släppt flera Single Malt Whiskies från destilleriet i Arboga. Nu kommer deras största satsning hittills, Agitator Blended Whisky, som blir den första svensktillverkade Blend som får ta plats i Systembolagets fasta sortiment sedan 70-talet.

Maltwhiskyn i Agitators Blend är tillverkad med destilleriets okonventionella vakuumdestillering vilket innebär en långsam kokning på lägre temperatur, vilket ger en fylligare och mjukare smakprofil. Den har lagrats på fat av ny amerikansk ek, kastanjefat och fat som tidigare innehållit sherry och bourbon och blandats med grainwhisky som lagrats på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek.

Resultatet blir en Blended Whisky med balanserad smak av malt, vaniljfudge och karamelliserat socker med dofter av exotisk frukt, smörkola samt apelsinblommor.

– Vår vision var att ta fram en prisvärd svensk Blend som inte tummar på kvalitén. I tillverkningsprocessen har jag fått laborera med blandningar av sädesslag och lagringsfat som ger en mängd spännande smak- och doftsensationer som man inte får på samma sätt i en Single Malt, säger Oskar Bruno, destillerichef på Agitator i ett pressmeddelande till Magazin24.

Han fortsätter; ”Vår framtagna Blended Whisky är tillmötesgående och tillgänglig i sin profil. Den är varken för rökig eller elegant vilket gör den perfekt för både inbitna whiskyentusiaster och nyfrälsta konsumenter”.

Agitator Blended Whisky har tappats på flaska vid 40% och släpps den 1 juni i Systembolagets fasta sortiment.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-