Västra Mälardalen
05:26 | 21 september 2021

Sten kastades genom sovrumsfönster

Lägenhetsinnehavarna var i rummet när det inträffade.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

På lördagseftermiddagen, den 18 september, kastade en okänd person en sten genom ett lägenhetsfönster på Malmgatan i Köping. Paret som bor i bostaden befann sig i sovrummet när stenen kom inflygandes, men skadades inte vid händelsen.

Båda tittade ut genom fönstret efter skadegörelsen, men någon person sågs inte till. Polisen har nu upprättat en anmälan gällande just skadegörelse.

Fler polisanmälningar: 

  • Polisen har fått in två anmälningar från Ica Maxi i Köping. Båda ska ha skett i torsdags, den 16 september. I det första fallet uppges en man i 30-årsåldern ha försökt stjäla ett par glasögon genom att hänga dessa på sin jacka så det såg som att det var hans egna. En butikskontrollant stoppade mannen efter den sista betalningsmöjligheten och tillkallade polis som höll förhör med honom. Han betalade då för solglasögonen, men han är nu misstänkt för ringa stöld. I det andra fallet försökte en man i 25-årsåldern att stjäla varor från affären genom att lägga dessa i en ryggsäck och sen gå förbi självscanningen utan att betala. Även han stoppades av en butikskontrollant. Varorna som mannen försökte stjäla var värda 1 043 kronor och han misstänks nu för ringa stöld.
  • Någon gång mellan den 16 och 17 september utsattes en bil parkerad på Väpnaregatan i Köping för skadegörelse. En okänd gärningsman ska ha repat och gjort punktering på en av bilens däck på vänster sida. En anmälan gällande skadegörelse på bil har upprättats.
  • Under sena kvällen eller natten mellan den 17 och 18 september bröt sig en okänd gärningsman in i en bil som var inbackad i en carport på Byjordsgatan i Köping. När ägaren kom till bilen stod bakluckan öppen, men det är oklart hur tjuven tog sig in. Från bilen stals två mobiltelefonladdare, tre nyckelknippor, en pannlampa, en ficklampa, en GPS och ett par hörlurar. Värdet på stöldgodset är i nuläget okänt. Polisen har upprättat en anmälan gällande stöld genom inbrott i bil.
  • På Vretlundavägen i Köping skedde ett annat bilinbrott någon gång mellan den 17 och 18 september. En okänd gärningsman har på okänt sätt tagit sin in i bilen och sen stulit en mobiltelefonladdare. Enligt anmälan fanns inga synliga skador på bilen.
  • Ytterligare ett bilinbrott inträffade på Scheelegatan i Köping någon gång mellan 20.00 och 23.00 i fredags. I det fallet hade en okänd gärningsman på något sätt tagit sig in i bilen och stulit ett par Ray-Ban-glasögon värderade till 800 kronor.
  • Någon gång mellan midnatt och 06.00 i lördags, den 18 september, stals en nyckelknippa som fanns i en bil som stod på Vretlundavägen i Köping. Även i det här fallet fanns inga synliga skador på bilen, så i nuläget är det oklart hur tjuven tog sig in.
  • Vid 20-tiden i fredags, den 17 september, stals en el-scooter som stod parkerad utanför Big Inn i Köping. Ägaren var inne för att handla och under den tiden stals el-scootern, som var fastlåst. El-scootern är av fabrikatet Kuugo och värderas till 5 000 kronor.
  • Någon gång under dagen i onsdags förra veckan, den 15 september, skedde skadegörelse på en bil som stod på Oljevägen i Arboga. Ägaren hade parkerat där under dagen och när denne återvände hittades skrapmärken samt repor på bilen. Skadornas uppskattade värde är 10 000 kronor.
  • På Tumgatan i Kungsör har en okänd gärningsman klippt sönder både ett prydnadsträd och en häck. Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan den 10 och 12 september. Skadornas uppskattade värde uppgår till 2 500 kronor. 21

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-