Ishockey
11:46 | 31 januari 2021

Berg: “Vi kan förbättra oss”

Köping Hockey har haft en ojämn start på fortsättningsserien. Nu vill laget hitta en formtopp för att undvika kvalspel. ”Vi har mer att ge”, säger assisterande tränaren Jonte Berg.

Dan Larsson och Jonte Berg, tränare för Köping Hockey. Foto: Michaela Ericzén

I slutet av december tog Dan Larsson, Jonte Berg och Rasmus Kesti över tränaransvaret i Köping Hockey efter att tidigare tränaren Henrik Sahlin fått sparken.

I fortsättningsserien, Hockeyettan Västra Vår, inledde KHC med fem poäng efter sin placering i grundserien.

Efter sju inspelade poäng på de sex inledande omgångarna av fortsättningsserien parkerar Köping nu på en fjärdeplats i serien med tolv inspelade poäng, tre bakom serieledande Eskilstuna Linden och lika många poäng ner till jumbon Malung.

– De poäng vi spelat in hittills är okej. Vi hade självklart hoppas ha några till. Vi har mer att ge, säger assisterande tränaren Jonte Berg.

Han fortsätter:

– Vi har gjort flera bra matcher där vi inte fått med oss poäng, men även mindre bra matcher där vi fått med oss poäng. Det finns definitivt områden vi kan förbättra, till exempel power play-spelet.

Den spelare som hittills noterats för flest poäng är backen Marcus Byström med två mål och tre assist.

– Vi har bra spelare och en stor trupp, men det är klart vi kan få ut mer av vissa spelare och även som lag. Vi vet att vi har en nivå till i oss och den behöver vi ta fram, säger Jonte Berg.

Det har varit tätt matchande för Köping den senaste tiden, men nu har laget spelledigt fram till den 3 februari där det väntar ett nytt derby borta mot Surahammar.

– Det är roligare att spela matcher än att träna, men nu får vi en stund att träna och även en ledig helg. Vi gör det bästa av situationen och ska se till att vara redo för resten av serien, säger Berg.

Hockeyettan Västra Vår består av sju lag. Lagen på plats fyra till sju kommer att få spela en kvalserie där endast ett lag kommer stanna i Hockeyettan nästa säsong.

Har ni förberett er för ett eventuellt kvalspel?

– Vi kommer göra allt för att undvika kvalspel så klart. Jag tror inte spelarna tänker på det alls. Om vi gör bra matcher och tar poäng framöver så slipper vi det, men det här är en väldigt jämn serie med väldigt lika lag så det är svårt att veta vad som kommer hända. Vi siktar självklart på att undvika kvalspel, säger Jonte Berg.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-