Evenemang
06:05 | 11 september 2022

Bissen Brainwalk tillbaka – speciellt jubileum väntar

Bland annat kommer ishockeylegendaren Börje Salming till den speciella dagen – som i år är på en lördag.

Den 24 september arrangeras den tionde upplagan av Bissen Brainwalk med Mathias ”Bissen” Larsson i spetsen. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Senast det arrangerades en ”riktig” Bissen Brainwalk var 2019. I år är folkfesten tillbaka med full sving för att fortsätta bidra till hjärnforskningen.

Den 24 september är datumet och dagen till ära så firar även Bissen Brainwalk sitt 10-årsjubileum.

– Nu är vi äntligen tillbaka på riktigt och kan fira vårt jubileum. De senaste åren har vi inte kunnat arrangera detta, men trots pandemin och dess restriktioner har vi fått in mycket pengar till hjärnforskningen. Att vi nu får samlas igen känns väldigt bra. Det känns nästan som en nystart och vi hoppas att så många som möjligt kan vara med. Alla bidrag betyder mycket, säger Mathias ”Bissen” Larsson.

I fjol arrangerades evenemanget ”Sverige går Bissen Brainwalk” där vem som helst kunde gå en promenad där de befann sig och bidra till hjärnforskningen.  Bissen Brainwalk kunde efter det skänka 250 000 kronor till Julia Aulin, läkare och forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper. Hon använder bidraget för att forska om att hitta och förhindra stroke med hjälp av ett blodprov.

– Vi har kunnat dela ut stora summor även under pandemin. Det har varit insättningar från hela Sverige. Både för oss och för hjärnforskningen betyder det stödet oerhört mycket, säger ”Bissen”.

Mathias ”Bissen” Larsson. Foto: Björn Blomgren/arkiv

I år arrangeras Bissen Brainwalk lördagen den 24 september. Dagen inleds 13.00 med musik, mingel och biljettförsäljning på Stora Torget i Köping.

– Vi har gjort en ändring till i år och provar att ha arrangemanget på en lördag. Vi hoppas och tror att responsen är lika bra som det brukar vara. Vi har kommer ha många partners på plats vid torget och längs med banan som delar ut ”goody bags” och har olika utställningar bland annat. Även hundarna kommer få sitt efter banan, bland annat godis och vatten. Det har varit väldigt uppskattat tidigare och det ska vi fortsätta med.

Konferencier för dagen är precis som tidigare Curt Lundmark.

– Han har varit med i många år och gör ett fantastiskt jobb.

Lundmark är dock inte den ende stora ishockeyprofilen som kommer till Köping den 24 september, det gör även ingen mindre än Börje Salming. Legendaren Salming kommer gå i täten genom centrum ihop med Mathias ”Bissen” Larsson och hans familj vid starten 14.00.

– Jag tror inte det undgått någon att Börje nyligen har fått diagnosen ALS. Det tragiska som hänt honom är verkligen kopplat till det vi samlar in pengar till. Börje bestämde sig redan 2019, när vi gick på Stadion i Stockholm, att han skulle komma till Köping och gå även här. Sen kom pandemin i vägen, men vi har haft bra kontakt de senaste åren. Börje är en fantastisk ödmjuk och snäll människa. Trots det som hänt så kommer han komma till Köping. Börje är en av de största vi har och det visar han ännu en gång. Han är en inspiration för oss alla, avslutar Mathias ”Bissen” Larsson.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-