Basket
11:16 | 1 maj 2021

Därför sparkades Jotti: ”Behövs en ny röst”

Supportrar har startat namninsamling för att behålla succétränaren.

Panagiotis Nikolaidis. Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

Under fredagseftermiddagen släppte Köping Stars bomben att de sparkar huvudtränaren Panagiotis Nikoladis. Nyheten har lett till kraftiga reaktioner från de supportrar som ville ha “Jotti” kvar. Bland annat sprids en namninsamling på sociala medier.

Stefan Ståhlmalm, styrelseledamot i Köping Basket, förstår att nyheten kom som en chock för många fans.

– Vi kunde inte informera folk innan vi informerade ”Jotti”. Det vore djupt ovärdigt. Så de blir tagna på sängen och var inte alls beredda på det, då reagerar man kanske i affekt…

– Det är trist att de ska behöva känna så. Sen är det hedrande och kul för ”Jotti” att många står på hans sida.

Hur gick styrelsens tankar bakom beslutet att sparka Jotti?

– Den stora bilden är att vi håller på med ett arbete som vi kallar ”Köping Basket 2.0”.  Det är ett helhetsgrepp på hur vi kan göra saker ännu bättre och ännu större. Det handlar om alltifrån ungdomssidan, vilken satsning vi ska göra för att få fler ungdomar och hur vi ska få dem att vara kvar hos oss längre, till arrangemanget kring matcherna. Där hoppas vi kunna vara i Köpings Bad & Sport och göra det ännu bättre för fans och sponsorer, säger Ståhlmalm och fortsätter:

– Här hamnar även det sportsliga i helhetsgreppet. ”Jotti” har varit en otroligt viktig individ för basketen i Köping. Inte bara för elitverksamheten utan även med stor passion för ungdomssidan. Däremot när vi tittar på vad som krävs för att ta nästa steg känner vi att det behövs en ny head coach.

Varför behövs det? Jotti blev ju utsedd till årets coach i SBL så sent som förra året.

– Klyschan att ibland behövs en ny röst stämmer rätt bra. Nu har vi verkat i den här formen och i det här speltänket i sex år. Ibland behöver man förnya sig och där är vi nu.

Hur ligger ni till i jakten på ny tränare?

– Vi ville inte börja arbetet innan säsongen var slut. Dels av respekt för Jotti, vi ville vara öppna och ärliga och ta det med honom först.  Och vi ville inte störa rytmen inför slutspelet för vare sig coachen eller spelarna. Vi informerade Jotti igår, så igår satte vi igång arbetet.

Ståhlmalm berättar också att styrelsen redan blivit kontaktade av flera tränare som är intresserade av att komma till Köping Stars. Styrelsen har inte börjat sålla bland kandidaterna ännu.

Vilket typ av tränare söker ni till nästa säsong?

– Först och främst vill vi behålla de styrkor ”Jotti” har, och det är många. Han är en bra och trevlig kille som är omtyckt av alla. Vi har haft en dialog och tittat på om han kan fortsätta verka i klubben någon form. Sen får vi se vad han vill.

– Så vad letar vi efter? Vi verkar i en liten stad och det krävs en speciell profil. Att man kan bli ”du” med staden. Rent spelmässigt får vi titta på nya idéer. De får presenteras och sen får vi se vad vi tror på. Vi kommer också titta på vad de spelare vi gärna bygger vidare på önskar.

Hur är läget med spelartruppen? Har ni gjort klart med någon inför nästa säsong?

– Nej. I mångt och mycket vill man att coachen får sätta sin trupp. Men vi har några stycken som vi är bekväma med oavsett vilken coach det blir.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-