KÖPING
15:00 | 11 februari 2024

Den sjungande läkaren

Jonas Tilly, är 42 år, läkare och med verksamhetsansvar för Byjordens Vårdcentral i Köping. Men han är också musiker som nyligen släppt en singel ”Kärlek sex och pengar”.

Jonas lever med sin familj i Kolsva, bestående av fru och två barn. Trots att hans yrkesliv är fyllt av medicinska utmaningar och ansvar, har han alltid haft en passion för musik som har väglett honom genom livets olika faser.

Jonas musikresa började redan under mellanstadiet då han gick i musikskolan i Köping. Där deltog han i körer och lärde sig spela både piano och gitarr.

– Intresset för musik växte, och jag började skapa min egen musik när jag gick i högstadiet. Under den tiden var jag också medlem i ett band och tankarna på en musikkarriär har alltid funnits i bakhuvudet, säger Jonas.

Det senaste året har jag tagit steget att förverkliga min dröm mer på allvar. Varje kväll tillbringar jag några timmar med att skapa musik i min egen lilla studio hemma.

Musiken blir mitt sätt att rensa tankarna och koppla av efter långa arbetsdagar som pappa och läkare. Att ha ett stort intresse där jag kan fördjupa mig har verkligen berikat mitt liv.

Jonas musikaliska resa får ytterligare kraft genom samarbetet med producenten Ulf Vestlund och det arbete de gör tillsammans i Ulfs studio i Västra Skedvi.

– Vi har skapat en stark arbetsrelation och delar passionen för musikskapande. Jag är ansluten till musikbolaget Balans Music AB och Record Union för att få min musik där ute att nå en bredare publik.

Att vara både läkare och musiker har sina utmaningar, men det ger Jonas också en möjlighet att varva arbete och skapande.

– När jag kliver in i min egen värld av musik är jag varken pappa eller läkare; jag är helt enkelt en musiker som vill uttrycka kärlek och känslor genom mina låtar.

Hans mål med musiken är enkel – att fortsätta skapa. Jonas menar att musik har en unik förmåga att skapa glädje och den känslan vill han dela med andra. Genom att skapa melodiös svensk pop hoppas han att hans alster får människor koppla av och nynna med i refrängen.

– Att slå igenom är inte det primära målet för mig, men att få andra att lyssna och känna glädje är det som driver mig. Musiken har verkligen blivit en del av mitt arv och en central del av mitt liv.

Slutligen, en liten anekdot. Hans far är tandläkaren Anders Tilly, känd för många i Köping med omnejd. Har är, enligt Jonas, visserligen tondöv men han påstår bestämt att han har absolut gehör.

– På familjemiddagar är han snabb att sjunga med och när vi alla hör det verkar det som om min musikaliska ådra kommer från min mamma.

Hör Jonas ”Kärlek, sex och pengar” här.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-