Bowling
06:00 | 21 maj 2023

IKW/KBK blickar framåt efter säkrade kontraktet

Köpingslaget gick segrande ur kvalet och har redan förstärkt truppen inför nästa säsong.

Trots en tuff säsong så fick IKW/Köping BK jubla i slutändan efter ett lyckat kvalspel. Övre raden från vänster: Tränare Seppo Korpela, Viktor Danielsson, Carl Eklund, Marcus Karlsson, Erik Hermansson och Robert Hedenström. Nedre raden: Jakob Bolin Åsman, Mario Custic, Tony Eklund, Michael Bjelke och Vesa Rontti. Foto: Elissa Mehmet

IKW/Köping BK tvingades till kvalspel för att bibehålla Elitserieplatsen de knep säsongen innan. Den 6 och 7 maj avgjordes kvalet och som väntat så blev det spännande.

I semifinal stötte IKW/KBK på Malmölaget Bulltofta.

– Det var väl en transportsträcka kan man säga, men samtidigt så var vi ense om att inte ta ut segern i förskott. Första matchen vann vi med 14–5 och andra matchen avfärdade vi dom lite enklare med 12–3, så det var stängt efter tre serier. Vi gjorde ingen toppenmatch när man har facit i hand och ser siffrorna, men vi gjorde det som krävdes för att ta hem segern samtidigt som vi inte tömde oss helt på krafterna för att ha lite krut kvar till ett laddat möte mot AIK, säger IKW/KBK:s Viktor Danielsson.

Efter en natts söms väntade alltså AIK i finalen där vinnaren fick en plats i Elitserien till hösten.

– Matchen mot AIK var helt annorlunda. Där väntade ett laddat motstånd som flugit in sina ess från Tjeckien och England. De ställde ett internationellt lag på banorna med inga direkt svaga länkar. Den matchen visste vi att vi var tvungna att vässa oss från dagen innan och ta spelet upp på en nivå som gör Elitserien rättvisa för namnet, säger Danielsson.

Han fortsätter:

– Första matchen och första serien gick vi ut stenhårt och gav inte AIK chansen att ta plats på banorna. Vi inledde med 4–1 i våran favör efter en rivstart. AIK kvitterade i andra serien till 5–5. I tredje serien så la vi in högsta växeln allihop och kammade hem full pott för 10–5 inför sista serien. Vi behövde därför bara plocka en poäng till i sista serien för att vinna första matchen. Vi vann sista serien med 3–2 och första matchen blev då alltså 13–7 i en riktig urladdning.

Det var med andra ord fördel IKW/KBK inför den andra matchen mot AIK.

– Där slutade de första två serierna lika som matchen innan. 5–5 efter två serier. I serie tre så föll AIK igenom helt. Vi tog vara på det genom att inkassera fem poäng. 10–5 till oss efter tre serier och matchen var stängd.

Där och då kunde Viktor Danielsson och hans lagkamrater pusta ut. Elitseriekontraktet var säkrat.

– Jag skulle vilja summera hela kvalhelgen som en riktig laginsats där alla var med och bidrog. Vi hade en magisk hejarklack som krigade som spartaner på läktaren med hejarramsor och höll oss på tå hela tiden. En riktigt kul helg, där vi gick segrande ur kvalet och behåller platsen i Elitserien. En plats som vi inte är så sugna på att kvala för att få behålla nästa säsong, säger Danielsson.

Han fortsätter:

– Jag är så stolt över vårt lags prestation. Vår sammanhållning och lagspel. Alla som stod på banorna i vårt lag har kämpat hela säsongen. Vi gick in som en lagmaskin i kvalet och alla gjorde precis som de skulle enligt plan och några överträffade sig själva med fenomenalt spel. Vi visade att vi har det som krävs, nu ska vi bara se till att hålla den nivån från start nästa säsong.

Viktor Danielsson. Foto: David Eriksson

Redan nu har lagets blickar riktats mot nästa säsong. Ett nyförvärv är klart och det rör sig om Alfred Obert från Karlskogaklubben BK Nobel.

– Han har redan bestämt sig för att vara med oss nästa säsong och förutom honom så letar vi efter fler. Alfred kommer bli ett bra nyförvärv. Han är en duktig spelare och en trevlig kille som kommer passa in fint i gänget.

Utöver nyförvärv, är det något annat ni måste göra till nästa säsong för att undvika ett nytt kval?

– Samtliga behöver nog inse att för att hålla den nivån som krävs så behöver vi lägga i en växel till på träningen. Vi behöver också komma igång tidigare på säsongen för att undvika att början på säsongen (hösten) inte blir lika svag.

Viktor Danielsson avslutar:

– Sen behöver vi ha gubbar tillgängliga till fler matcher än vad vi haft i år, det är ett par matcher vi förlorade med minsta möjliga marginal för att vi inte ställde upp med ett fullt lag. Sen som alltid i sport eller mycket annat i livet så lär man sig mer av sina misstag än när man lyckas. Vi har haft en tung säsong men det har också gett mycket lärdomar för många i laget. Vi blir mer och mer bekväma, trots att vi gått upp och ner i divisionerna som en jojo. Det känns tryggt när jag säger att nästa säsong kommer att bli betydligt bättre. Vi har receptet för att lyckas, vi har spelare på ingång och vi har juniorer som gör framsteg. Nästa säsong kommer de andra att få se upp i Elitserien.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-