INREDNING
07:00 | 29 maj 2022

Inred med liten budget

Om man är intresserad av heminredning är det lätt att vilja haka på alla nya trender och influenser.

Det är inte bara ohållbart att köpa nytt hela tiden, det ger också stora hål i plånboken. Men det behöver inte kosta skjortan att förnya sitt hem. Med några få sparsamma tips kan du inreda snyggt och personligt på en mindre budget.

Utgå från en neutral bas
När du inreder på en mindre budget är det bra att utgå från en neutral bas. En neutral bas innebär att väggar är målade i ljusa och neutrala kulörer och att större möbler inte sticker ut varken i färg eller form.

De möbler och saker i hemmet som är dyra bör hålla i längden. En soffa bör exempelvis bytas ut av andra orsaker än att den är otrendig eller har ”fel” kulör. Oavsett vilken inredningsstil du har, så är det både bättre och billigare att byta ut mindre detaljer än en hel soffgrupp.

Att utgå från en tidlös, klassisk grund är dock inte ett tips som endast passar en mindre plånbok. Det är ett  smart sätt att inreda på och kanske lämpar sig särskilt bra för den som älskar förändring.

Se Marias inredningstips här.

Köp rätt saker
Med en neutral grund är det sedan fritt fram att inreda med mer personliga och trendiga detaljer. Det vill säga alla de saker som är du och utgör just din inredningsstil. Tavlor, vaser, ljusstakar och andra inredningsdetaljer är också lätta att flytta runt när du vill skapa förändring där hemma.

Det är också viktigt att köpa rätt saker när du väl köper nytt. Ett hett tips är att satsa på en eller max ett par riktigt trendiga detaljer och strunta i ”mellanmjölken”.

Satsa gärna på textilier. En tredjedel av dina prydnadskuddar bör ha ett extra kuddfodral, så att du kan byta för att få variation. Under sommarhalvåret gör sig pasteller bra, medan dovare kulörer funkar bättre när hösten kommer.

Gör om gammalt till nytt
Det i särklass billigaste tipset är att uppdatera eller skapa något nytt av det du redan har. En soffa som är sliten eller omodern behöver inte nödvändigtvis kastas ut. Ofta räcker det med att köpa ett nytt sofföverdrag för att den ska kännas som ny. Om det inte är möjligt kan istället en snygg pläd piffa upp. En mindre byrå, pall eller piedestal är perfekta småmöbler att måla om i en stark accentfärg för att ge ett rum mer liv.

Slitna och trötta inredningsdetaljer kan faktiskt också målas om, oavsett material. Att blanda färgen med bakpulver är ett knep som många använt sig av det senaste året. Det ger den ommålade ytan en spännande och lite grov textur.

En tråkig lerkruka kan du snabbt ge en ny look med en konstgjord patina. Det enda som behövs är lite kalkfärg och en svamp att dutta på färgen med.

Ett annat bra tips är att kika på second hand, slutreorna eller i fyndhörnan efter billiga inredningsprylar som behöver en make-over. En vas med en schysst form kan ges ny färg. En canvas-tavla med ett trist motiv blir supertrendig med lite spackel.


TIPS:
• Fynda spännande och roliga inredningsdetaljer på second hand, på       slutreor och i fyndhörnan.
• Anordna en pryl-bytardag med vänner istället för att köpa nytt.
• Be om en stickling av en rolig växt istället för en flaska vin nästa gång du bjuder på middag.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-