Köping
10:56 | 20 oktober 2021

Lastbil med släp körde av E18 ner på intilliggande väg

UPPDATERAD. Föraren förd till sjukhus med allvarliga skador.

Foto: Läsarbild

Vid 10.35 på onsdagsförmiddagen inkom ett larm till SOS gällande en trafikolycka på E18 strax norr om Köping i riktning mot Hallstahammar. Enligt polisen har en lastbil med släp kört av vägen och sen voltat ner på intilliggande länsväg 609 som passerar under E18 i höjd med Hälltuna.

”En större del av vägräcket på sträckan är borta med anledning av olyckan och det råder just nu begränsad, eller obefintlig, framkomlighet på E18 förbi olyckan. I lastbilen färdades en ensam förare som fortfarande ska vara kvar i lastbilen. Skadeläget är i nuläget oklart”, skriver polisen på sin hemsida vid 11.20-tiden. 

Trafikanter uppmanas att välja en annan väg om möjligt. Enligt Trafikverket är vägen helt avstängd i riktning mot Köping samtidigt som det just nu råder begränsad framkomlighet i riktning mot Hallstahammar/Västerås. Även väg 609 är helt avstängd på grund av sanering.

Polisen meddelade vid 11.30-tiden att all tung trafik kommer att ledas om via Sörstafors och förbi Kolbäck vidare på länsväg 558 fram till Köping.

Uppdatering 13.00: 

Föraren av lastbilen, som tidigare var fastklämd, är ute ur fordonet och har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen har tagit lastbilen i beslag. De ska nu utreda om det finns eventuella fel på fordonet som kan förklara olyckan.

Vid 12.25 inträffade dessutom ytterligare en trafikolycka i höjd med den tidigare olycksplatsen. Två fordon ska vara inblandade i vad som ska vara någon form av kökrock.

På onsdagskvällen öppnade E18 helt för trafikigen efter olyckan.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-