Köping
14:39 | 27 november 2021

Köping levde upp under julmarknad

En välbesökt marknad, liveunderhållning, pepparkakshusbygge och mycket annat gjorde att julstämningen spreds över centrala Köping på lördagen.

Foto: Michaela Ericzén

På lördagen var det återigen dags för julmarknad i Köpings centrum, denna gång med Köpings Scoutkår som huvudarrangör tillsammans med Köpings kommun, Köpings centrumförening och Sparbanken Västra Mälardalen.

Tidigare år har Lions arrangerat den traditionella julmarknaden i Gamla stan.

– Vi har ju haft den under många år tidigare men det blev så jobbigt när vi var så få. Därför är det jätteskoj att Köpings Scoutkår tog hand om det, det känns jättebra, säger Karl Ivan Viklund, vice president i Lions Club Köping.

– Det var tråkigt att det inte gick att ordna förra året, men skönt att saker börjar hända igen, säger Owe Lantz, president i Lions Club Köping.

Karl Ivan Viklund och Owe Lantz. Foto: Michaela Ericzén

Julmarknaden och scouternas café öppnade klockan 10 på lördagen och stängde klockan 16. Under den tiden hann man även med liveframträdanden av både Johan Ljungkvist, Hagateaterns Änglarna och Mikaela Loord.

En tidigare klädbutik gjorde plats för pepparkakshusbygge, där den som ville fick bygga sitt eget pepparkakshus.

Familjen Mussie Zekarias byggde pepparkakshus. Foto: Michaela Ericzén

Klockan 15.30 kröntes årets lucia vid scenen på Hökartorget.

Julstämningen håller i sig även på söndagen då det är skyltsöndag med knallar. Butikerna kommer att hålla öppet och julmusik kommer att spelas i hela stan.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-