Basket
05:48 | 6 november 2022

Köping Stars-guarden tillbaka efter oturliga axelskadan

Han fick försäsongen spolierad efter en olycklig situation i en internmatch. Nu är Tim Carlsten tillbaka, redo att hjälpa Stars till en lång säsong.

Tim Carlsten har återhämtat sig efter axelskadan som satte käppar i hjulet för hans försäsong. Foto: David Eriksson

Tidigt på försäsongen var olyckan framme för Tim Carlsten. Under en internmatch, inför förväntansfulla supportrar i Köpings Bad & Sport, tappade 22-åringen balansen i hög fart, tog emot sig med höger arm och vred sig sen i smärtor.

– Axeln mår väldigt bra nu. Rehabiliteringen har gått väldigt bra så jag känner egentligen ingen skillnad på rörligheten jämfört med innan skadan, säger en glad Carlsten till Magazin24.

Direkt efter skadan så var Carlsten orolig att det kunde vara något allvarligt. Det visade sig att några ledband var utdragna och 22-åringen kunde andas ut en aning.

– Tack vare det så har rehabprocessen gått ganska snabbt ändå. Jag hade lite tur.

Tajmingen på skadan var dock allt annat än bra. Bara några dagar in på försäsongen fick Carlsten fokusera på att bli hel samtidigt som laget förberedde sig taktiskt inför SBL.

– Det var surt att missa försäsongsmatcherna där man ska komma in i spelet och hitta formen inför premiären. Det tar ett tag att hitta rätt tajming och känsla, men eftersom jag spelade i Köping förra året så vet jag vad tränarna kräver och vill se. Det underlättade, säger Carlsten.

Som fortsätter:

– Samtidigt var det såklart frustrerande att sitta på sidan, både under träning och framförallt matcher.

Carlsten kunde långsamt trappa upp sin träning och till slut var han redo för comeback. I mötet mot Södertälje den 22 oktober var han tillbaka och spelade nära nio minuter.

– Det var riktigt skönt att spela igen.

Vågar du lita fullt ut på axeln?

– Jag kanske håller tillbaka lite grann, men jag känner att jag vågar mer och mer. Jag kör med ett skydd nu för att ha lite mer trygghet i några veckor till.

Har axelskadan påverkat din skott- och passningsförmåga? 

– Man vänjer sig att spela med skyddet, men givetvis är det skönare att spela utan. Samtidigt så funkar det bra och jag känner att jag har bra rörlighet.

Carlstens förhoppning är att kunna spela mer och mer ju längre säsongen går.

– Det är coach Torbjörns jobb att bestämma vilka som spelar, men jag känner och vill att jag ska öka mina minuter för att komma in i det.

Tim Carlsten i aktion vid mötet mot Nässjö. Foto: Magazin24

Både från sidan och nu under slutet har Tim Carlsten fått se sitt Köping Stars inleda säsongen starkt. Sex vinster av nio möjliga i SBL är över förväntan.

– Så är det och vi har spelat bra, men samtidigt känner vi fortfarande att det finns mer att hämta. Ibland fastnar det lite, så det finns en nivå till i vårt spel, säger Carlsten.

En stor skillnad denna säsong jämfört med det föregående är att Stars gått segrande ur de jämna matcherna, exempelvis i hemmamötena med Umeå och Nässjö.

– Det är väldigt positivt. Vi har en stark vilja att vinna i laget och vill vara med i toppen. Årets trupp är mer sammansvetsad och drar åt samma håll. Även om vi ibland fastnar i spelet så kör alla hundra procent hela tiden och då hittar man oftast en utväg. Men som sagt, det finns mer att jobba med.

Efter den fina starten på säsongen så har Köping Stars börjat nämnas som ett potentiellt semifinallag till vårens slutspel. Ett påstående som Carlsten inte har några problem med.

– Det tyckte vi var realistiskt redan innan säsongen och vårt mål är att ta oss till semifinal. Att ta nästa steg, helt enkelt. Vi har en stark tro inom laget att vi har kapaciteten att vara bland de fyra bästa i Sverige, säger Tim Carlsten.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-