Ishockey
08:57 | 22 april 2021

Landslagsmeriterade Köpingskillen lämnar Leksand – för Västerås

29-årige försvarsspelaren byter SHL mot Hockeyallsvenskan: ”En rolig resa att vara med på”.

Foto: Pixabay

Köping HC-fostrade Daniel Gunnarsson har under karriären noterats för 487 matcher i SHL. Han har spelat för Leksands IF, Färjestads BK, Karlskrona HK och Luleå HF i svensk hockeys högstaliga. På meritlistan har 29-åringen även 10 landskamper för Tre Kronor.

Den gångna säsongen hade han en viktig roll i det Leksand som tog sig till kvartsfinal i SM-slutspelet.

Under onsdagen kom beskedet att 29-åringen lämnar Leksand och SHL – för spel i Västerås IK och Hockeyallsvenskan kommande säsong.

– Jag känner att den satsningen som VIK kommer göra framöver med ett tydligt mål att nå SHL kommer vara en rolig resa att vara med på. Det är en stor anledning till att jag valde Västerås. Jag ska försöka komma hit varje dag, jobba hårt och hjälpa laget att vinna matcher, säger Gunnarsson i en intervju på VIK:s hemsida. 

Västerås sportchef Patrik Zetterberg är nöjd över att ha fått in den 194 centimeter och 94 kilo tunge högerskytten i sin backuppsättning till nästa säsong. Kontraktet är skriver på 2+1 år.

– En otroligt skicklig ishockeyspelare som vi haft en dialog med ett tag. Det är lite pusselbitar som fallit på plats och jag är jätteglad att han kommer in för att följa med på den här resan som vi går i gång med nu. Han kommer bli en otroligt viktig kugge i vår backbesättning, säger Zetterberg.

Enligt Zetterberg kommer Daniel Gunnarsson få en viktig roll nästa säsong.

– Han är en spelskicklig back med bra storlek som kan hantera spelet över hela banan. Han har även ett riktigt bra skott och står på “point” i power play. Han kommer ha en tung roll, både på isen och utanför.

I förra veckan värvade Västerås IK in en annan spelare med Köpingskoppling. Den tidigare Köping HC-spelaren Anton Svensson, senast i Tingsryd, är även han klar för VIK kommande säsong.

VIK har även tagit in tidigare Köping Hockey-tränaren Patrik “Fagge” Fagerlund som assisterande tränare till huvudtränaren Thomas Paananen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-