Köping
12:51 | 30 april 2021

Lastbil körde på civil polisbil – nu ryter polisen ifrån: ”Sänk hastigheten!”

Alla inblandade klarade sig utan allvarliga skador, men det kunde ha slutat värre.

Vid 10.40-tiden under torsdagen körde en lastbil in i en civil polisbil på E18 utanför Köping strax efter trafikplats Strö i riktning mot Hallstahammar. Händelsen inträffade när polisen jobbade med ett fordonsstopp i det högra körfältet. Föraren av lastbilen, en man i 20-årsåldern, blev efter olyckan misstänkt för vårdslöshet i trafik.

I ett inlägg på sin Facebook-sida ryter polisen i Västmanland nu till mot händelsen.

”Varje dag åker vi ut på vägarna för att upprätthålla lag och ordning och vi ser en allt mer stressad vardag för många människor. Med stressade människor ökar hastigheten och koncentrationen blir sämre på vägen. Igår hände det som absolut inte får hända. Ett helt vanligt fordonsstopp där en förare ska rapporteras för en hastighetsöverträdelse höll på att förvandlas till något med betydligt värre utgång. En lastbil med släp observerar av oklar anledning inte den civila polisbilen och hinner inte väja undan, utan kör rakt in i polisbilens bakdel. Polismannen befinner sig som tur är inte i aktuellt polisfordon vid tillfället utan står en bit framför bilen. Det flyger glassplitter och bildelar över körfältet och även på polismannen”, skriver signaturen Angelica vid polisen i Västmanland.

Hon skriver vidare:

”Med detta vill vi skicka med:

– Planera din körning i god tid.

– Använd blicken långt fram när du kör för att upptäck hinder och faror i god tid.

– Anpassa hastigheten och med detta menas, ser ni att det blinkar blått eller en bil som står parkerad på ett konstigt sätt, SÄNK HASTIGHETEN.”

”Vi vill också komma hem till våra familjer som väntar på oss därhemma efter ett avslutat arbetspass. Se detta som en varning och en påminnelse, sänk hastigheten. Det räddar liv. Hastigheterna spelar en oerhört stor roll i utgången vid trafikolyckor. Snälla, tänk er för”, avslutas inlägget från polisen i Västmanland.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-