Basket
14:48 | 13 januari 2022

Nya amerikanen ser fram emot ankomsten i Köping

Ekonomiskt bidrag från fans finansierar till stor del satsningen med en ny importspelare. ”Fans och volontärer är tillsammans med sponsorer fundamentet i vår verksamhet.”

Foto: Michaela Ericzén

Under tisdagens bragdmatch mellan Köping Stars och Borås Basket presenterade klubbchefen Stefan Ståhlmalm en god nyhet, nämligen att klubben skrivit kontrakt med en ny amerikan, den 2,03 meter långe powerforwarden Evan McGaughey.

Satsningen har till stor del finansierats av ett ekonomiskt bidrag från fansen.

– Fans och volontärer är tillsammans med sponsorer fundamentet i vår verksamhet. Nu går några av dessa in med ett ekonomiskt tillskott som finansierar stora delar av satsningen. Fantastiskt, konstaterar Stefan Ståhlmalm i ett pressmeddelande.

klubbens hemsida skriver man att klubbledningen sedan en tid tillbaka haft vetskap om det generösa erbjudandet och att man i takt med den tunga perioden med nio raka förluster sett behovet av att ”se om sitt hus”.

– Det skickar en signal om att vi så här långt in på säsongen inte är nöjda med utfallet och att vi därför agerar, säger Stefan Ståhlmalm.

Coachtrion har därför scoutat spelarmarknaden och landade slutligen med 27-årige Evan McGaughey som besitter många av de egenskaper som prioriterats under sökandet. Klubben beskriver honom som en stabil spelare som bland annat kan tillföra bra skytte i Stars offensiv, samtidigt som han är rutinerad och van med livet som basketproffs.

– Det sistnämnda blir värdefullt i vår unga och tämligen orutinerade spelartrupp, menar Stefan Ståhlmalm.

McGaughey låter hälsa att han är förväntansfull inför sitt kommande spelaruppdrag.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till stan och till Stars. Kanske redan i nästa vecka.

27-åringen har spelat basket i stort sett hela sitt liv.

– Som alla amerikaner så gillar jag att skjuta. I mitt fall började det tidigt – redan som treåring hemma i källaren i Illinois.

Sedan dess har han spelat basket i high school, college och de fem senaste åren har Evan McGaughey spelat för klubbar i Italien, Tjeckien, Tyskland och Chile.

– Fantastiska år ute i världen för en kille som växte upp i en liten ort med 2 000 invånare, säger han på klubbens hemsida.

Evan poängterar att han sätter laget före jaget i främsta rummet, och han har snittat runt tio poäng under sina matcher i såväl Tyskland (Heidelberg) och Chile (Valdivia). I sista Chilematchen fick han 37 minuters speltid och hann med 21 poäng, 11 returer och en block.

– Jag hoppas bidra med fler segrar och att Köping Stars möts med respekt när slutspelet inleds.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-