Ishockey
11:43 | 23 november 2021

Surahammar och Köping på jakt efter förstärkningar

Båda lagen vill spetsa trupperna inför Allettan och fortsättningsserien.

Både Surahammars IF och Köping Hockey letar efter förstärkningar till sina trupper. Foto: David Eriksson/arkiv

I morgon onsdag spelas den sista omgången av Hockeyettan Västras grundserie där Allettan-klara Surahammars IF möter Lindlöven på bortais samtidigt som Köping Hockey, som kommer spela i Vårserien, ställs mot Eskilstuna Linden på hemmais.

Surahammar har imponerat under grundserien och säkrade platsen i Allettan relativt tidigt, men under den senaste tiden har de drabbats av både skador och spelare som lämnat klubben. Backen Jesper Svadäng har lånats ut till Falu IF i Hockeytvåan samtidigt som forwarden Hugo Ek Koskela valt att avsluta sitt kontrakt med klubben. Utöver det har Surahammar skador på forwardsduon Samuel Ander (brutet nyckelben) och Lukas Henze (spricka i ett revben) samt att målvakten David Otter har problem med en knäskada. På Surahammars IF:s hemsida kommenterar sportchefen Jörgen Mähler läget så här:

– Det är sånt som händer på den här nivån. Inga konstigheter. Gällande skadorna så är det tråkigt men vi får hoppas att både Henze och Ander snart är tillbaka. Lukas Henze borde kunna vara tillbaka med ett par veckors vila, däremot så får vi nog tyvärr klara oss utan Samuel (Ander) en längre period.

Jörgen Mähler, sportchef för Surahammars IF. Foto: David Eriksson/arkiv

Suras sportchef säger vidare att klubben ständigt har koll utifall det skulle bli intressant med eventuella nyförvärv.

– Jag håller ögonen öppna och har väl haft en del krokar ute och dialog med en del spelare som skulle kunna vara aktuella. Samtidigt så har vi ett lag som visat att de kan leverera och jag vill heller inte riskera föreningens ekonomi i jakt på kortsiktig framgång. Det kan vara saker på gång, men inget är klart och jag vill avvakta onsdagen innan jag går vidare. Jag hoppas jag kan berätta något mer fram emot helgen.

Även seriekollegan och lokalkonkurrenten Köping Hockey har ögonen öppna för nyförvärv. Tränaren Johan Hellström säger i en intervju med sajten hockeyettan.se att KHC vill värva och att de är på jakt efter två till tre forwards.

– Vi är nöjda med de spelare vi har, men som du säger är vi för tunna. Vi är dock väldigt noggranna med rekrytering av nya spelare. Det ska vara spelare som gör oss bättre och framför allt spelare som är redo att investera i sig själva genom att lägga ner den tid som krävs och dagligen göra det med rätt attityd , viljan att bli bättre. Att man har rätt ambition och är villig att göra jobbet är en stor nyckel, säger KHC-tränaren.

Johan Hellström, huvudtränare Köping Hockey. Foto: David Eriksson/arkiv

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24