DEBATT
15:07 | 14 november 2022

Titlar är ingen räkmacka för inflytande!

Ola Saaw replikerar på Per Norins insändare.

Ola Saaw (M)

Per Norin skriver att jag är besviken på att det inte gick hela vägen för ”Nystart Köping”. Det är klart jag är. Men jag har varit med länge i politiken och vet att saker och ting kan hända.

Jag har deltagit i många förhandlingar genom åren och träffat överenskommelser tillsammans med kollegor och politiska motståndare i både offentliga sammanhang och inofficiella sådana.

Men jag har aldrig varit med om att ett parti eller någon person som jag/vi förhandlat med samtidigt fört samtal med någon annan. Det är ju där dubbelspelet och det stora sveket ligger.

Finns det någon som i framtiden kan lita på KD med sin nuvarande ledning. Jag tror inte det.

Däremot så välkomnar jag Astrid Lamprecht som kommunalråd. Jag är bekant med henne sedan slutet på 1980-talet och jag vet att hon är en mycket kapabel person med stor integritet och jag är säker på att hon kommer att utföra sitt uppdrag på ett utmärkt sätt.

Per Norin skriver vidare att jag ”under de senaste fyra åren självklart tagit vara på möjligheten att kalla mig för kommunalråd”. Jag har varit kommunalråd i fyra år, det kan jag inte förneka, men Per Norin, jag är ju faktiskt själv ett bra exempel på att titeln i sig självt inte spelar någon roll.

Jag har varit oppositionsledare i 32 år från 1986-2018.  Om jag hade tyckt det varit viktigt i det sammanhanget att arbeta för att bli kallad ”oppositionskommunalråd” så hade jag naturligtvis drivit den frågan. Men jag insåg ganska snabbt att möjligheten till påverkan och inflytande inte låg i titeln.

Så Per Norin, tro inte att titeln ”kommunalråd” är någon form av räkmacka för inflytande och status utan det är genuint intresse och hårt arbete, som skapar acceptans och respekt bland politiska motståndare och väljare.

Ola Saaw (M)


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24