Kungsör
14:24 | 30 april 2021

Corona-anpassat när Kungsörs kommun delade ut stipendium

Kultur-, idrott- och hedersstipendium gick till tre eldsjälar inom kommunen.

Kommunalrådet Mikael Peterson, Valskog IK:s eldsjäl Daniel Källberg och Lina Ekdahl, Kultur- och evenemangssamordnare hos Kungsörs kommun. Foto: Kungsörs kommun

Kungsörs kommun delar årligen ut tre stipendium. Ett kulturstipendium för nu verksamma personer, ett idrottsstipendium för nu verksamma personer samt ett hedersstipendium som kan delas ut till person eller förening som uppmärksammas för förtjänstfulla insatser över längre tid. På grund av den rådande Corona-pandemin, delades stipendierna under torsdagen ut under enkla former, enligt ett pressmeddelande från Kungsörs kommun.

Kommunalrådet Mikael Peterson läste upp motiveringarna, delade ut blommor och gav stipendiet som är på 5000 kronor var till Daniel Källberg, Cornelia Wingarhed och Seppo Ahola.

Så här lyder ett utdrag av motiveringen för Daniel Källberg:

”Daniel Källberg mottar Kungsörs kommuns idrottsstipendium 2021 för att han som spelande tränare i Valskog IK ordnar och fixar med det mesta från sponsorer till bevattning av planen. Daniel får Kungsörs idrottsstipendium för sitt outtröttliga engagemang i föreningen Valskog IK”.

Så här lyder ett utdrag av motiveringen för Cornelia Wingarhed:

”Cornelia Wingarhed mottar Kungsörs kommuns kulturstipendium för hennes brinnande intresse för att bevara Kungsörs kultur och sätta Skillingeby på kartan igen. Cornelia restaurerar och bevarar enligt god byggnadsvård. Hon lyfter fram lokala konstnärer och kreativa människor, Cornelia är en förebild för kulturgärningar i Kungsör”.

Kommunalrådet Mikael Peterson delar ut stipendium till Cornelia Wingarhed. Foto: Kungsörs kommun

Så här lyder ett utdrag av motiveringen för Seppo Ahola:

”Seppo Ahola mottar Kungsörs kommuns hedersstipendium har under en lång period i sitt liv verkligen jobbat hårt med barn och ungdomar i Kungsörs kommun. Både inom skolan och på fritidsgården. Ett stundtals tufft jobb som han med stort ansvar gör galant. Han har hjälpt många på rätt väg i livet”·

Seppo Ahola mottog Kungsörs kommuns hedersstipendium. Foto: Kungsörs kommun

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-