Hårt arbete präglar Kungsörs enda kvarvarande restaurang
80 timmars arbetsvecka och ständigt serviceinriktad. Tack vare det menar Cihan Il, ägare av Restaurang Olles, att det är därför Olles är den enda ”restaurangen” som är kvar i Kungsör.
80 timmars arbetsvecka och ständigt serviceinriktad. Tack vare det menar Cihan Il, ägare av Restaurang Olles, att det är därför Olles är den enda ”restaurangen” som är kvar i Kungsör.
I ett och ett halvt är har nu Restaurang Olles hållit dörrarna öppna, sju dagar i veckan. Hårt arbete, en meny med kvalitet samt trevligt bemötande och god service har gjort att Cihan har lyckats att etablera stället som den nu enda kvarvarande restaurangen i Kungsör.
– Med restaurang menar jag ett ställe som har både en varierad hemlagad dagens-rätt-meny, en à la carte-meny, samt fullständiga rättigheter, tillägger Cihan.
Stället har blivit så populärt att arbetstrycket är på gränsen för Cihan och hans personal.
– Jag har nu slagit mig samman med en riktig kock, Daniel Johansson Wilje, från före detta Thor Modéens Gästgifveri, som är välutbildad, kunnig, noggrann och serviceinriktad. Hörnstolpar i verksamheten här på Olles. Vi har börjat att få många bokningar. Bra personal är A och O.
Så här, ett och ett halvt år efter öppnandet, hur upplever du det att vara restaurangchef?
– Att det skulle bli mycket arbete visste jag, men kanske inte så här mycket. Det är i och för sig ett angenämt problem. Man ska egentligen inte klaga på att man har för mycket jobb, även om det givetvis finns en gräns, säger Cihan, samtidigt som han tar emot tre nya lunchgäster och Daniel serverar oss en väl upplagd ugnsbakad falukorv med potatismos.
Allt är rent, prydligt och välorganiserat på Olles. Cihan är lite av en pedant och när jag frågar honom om varför ordet ”asiatisk” finns med i loggan rycker han på axlarna och säger att ”Det ordet kan man egentligen ta bort. Vi serverar visserligen utmärkta asiatiska rätter men vi är mycket mer än ett asiatiskt matställe”.
Nöjda lunchgäster lämnar stället. Vi sitter kvar och pratar med en lite trött men nöjd Cihan.
– Olles är den enda ”riktiga” restaurangen kvar i Kungsör, säger han bestämt. Vi har det som krävs för att bli betraktad som en riktig restaurang och det märker vi också på det tilltagande gästantalet. Speciellt på helgerna. Jag vill egentligen bygga ut men tror att det för tillfället får vänta.
Vi serveras kaffe på maten och jag passar på att fråga varför stället heter Olles. Cihan pekar på ett porträtt på väggen.
– Där har du Olle. En kär, nu bortgången familjemedlem. Ett sätt att hedra honom, ler han medan han dukar av för att sen förbereda föreftermiddagens och kvällens bokningar.