Västra mälardalen
17:04 | 29 juli 2022

Nya laddstationer till Västra Mälardalen

Både Arboga och Köping ska få nya laddstationer till tung trafik.

Foto: David Eriksson

Energimyndigheten satsar på att bygga fler laddstationer till tung trafik i Sverige, nu är det beslutat att både Arboga och Köping kommer att få varsin station.

Energimyndigheten är med och finansierar för att man ska kunna bygga fler ladd och-tankstationer för tung trafik, totalt har man beviljat 139 laddstationer varav två kommer att hamna i Västra Mälardalen.

Energimyndigheten har även beslutat att ge bidrag för uppbyggnaden utav 12 vätgas­stationer, totalt kommer detta kosta Energimyndigheten 1,4 miljarder kronor.

Energimyndigheten har gjort en avvägd bedömning för vilka som ska få ta del av bidraget, en viktig faktor har vart att man vill få en strategisk god placering för stationerna som ska byggas. En annan viktig faktor som avgör om kan få ta del av bidraget är att stationen måste stå klar under hösten 2023. Den som får ta del av bidraget måste också vara öppen med information och lärdomar om processen.

– Det här blir ett rejält steg framåt för elektrifieringen av tunga godstransporter. Vårt beslut innebär en bra geografisk spridning av den publika ladd- och tankinfrastrukturen som underlättar för en snabbare elektrifiering av tunga godstransporter i hela landet, säger Robert Andrén, generaldirektör på Energimyndigheten i en intervju på Energimyndighetens hemsida.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-