Debatt
06:07 | 30 maj 2021

Debatt: Nu måste Surahammars kommun satsa framåt!

Debattartikel signerad av bland annat Olle Thorell, ordförande för Socialdemokraterna i Surahammars Kommun.

Surahammar. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Nya äldreomsorgsplatser i kommunen är snart klara och en projektgrupp för en ny skola är igång sedan i höstas. Vi vänder fokus nu mot skolans verksamhet och välfärden. De senaste åren har vårt geografiska läge blivit allt mer attraktivt. Nu vill vi ta till vara de nya möjligheterna och främja en välbalanserad utveckling av bostadsbyggande och nya företagsetableringar. Parallellt med detta vill vi genomföra de förändringar som är föreslagna och som vi anser behövs inom den kommunala förvaltningen.

Vi vill göra upp med det gamla, vända utvecklingen och satsa framåt!

Allt detta är anledningen till att vi Socialdemokrater har brutit det nuvarande samarbetet med C då vi inte tyckte att det längre var möjligt att genomföra de förändringar som krävs. Den vilja till förändring och ta lärdom av misstag som krävs fanns inte hos C.
Det behövs en politisk ledning som drar åt samma håll och har förtroende för varandra. Vårt förtroende för ledningen i C är borta. Därför bröt vi samarbetet.

Den här konflikten handlar inte om personkemi , eller har med att Chris Marlowe nu är kommunalråd att göra. De här samarbetsproblemen med ledningen i C har pågått i flera år och den utredning av hur samhällsbyggnadsförvaltningen fungerar var droppen för oss.

Vi socialdemokrater står bakom Chris Marlowe och stödjer honom till 100% i att driva på för förändring och förbättring. I media och av vissa i politiken beskrivs det som om Chris skulle köra ett eget race och vilja bestämma allt själv. Så är det inte! Vi i vårt parti arbetar nära varandra och den linje som Chris driver är förankrad hos både styrelsen för S och bland våra medlemmar. Vi är stolta att ha en så modig, modern och resultatinriktad person som vår främsta företrädare i kommunen.

Vi som har varit det största partiet och varit med i ledningen i många år har förstås också ett ansvar för de problem som finns. Vi är villiga att ta det ansvaret, och göra upp med gamla strukturer och misstag och nu blicka framåt och driva på för förändringar.

Vi är mycket medvetna att vi inte har egen majoritet, och samarbete med andra partier är inte bara nödvändigt utan också bra för demokratin och medborgarna. Vi tillsammans med Vänsterpartiet vill fortsätta ta ansvar och söker nu samarbete för att kunna göra det.

Vi gläds åt att Moderaterna nu också säger att de vill vara med och ta ansvar och fokusera på att utveckla kommunen istället för att söka konflikt. Det tycker vi också!

Vi har fört samtal med alla partier, utom SD som vi står alltför långt ifrån i värderingar, och hoppas kunna hitta ett sätt att tillsammans med andra leda kommunen framåt. Vi kräver inte att någon ska ställa upp och vara ett lydigt stödparti.

Vi söker samarbete för kommunens bästa och är övertygade att det finns kloka idéer och personer i andra partier som vill vara med och hitta en väg framåt för den kommun som vi alla vill ska bli ännu bättre.

På måndag kommer fullmäktige att besluta om återkallelse av nämnderna för att bättre kunna spegla den majoritet som finns.
Vår dörr är öppen. Vi välkomnar alla som vill se till att det blir ordning och reda, som vill förändra och förnya. För det behövs!

För Socialdemokraterna i Surahammars Kommun

Olle Thorell

Christina Waster Jansson

Joakim Göransson

Lillemor Marlowe

Tanja Alanko

Leif Carlberg

Hanna Trillkott

Rickard Lindblad

Peter Håkansson

Cecilia Östergren


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.


 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-