DEBATT
12:38 | 5 september 2022

Socialdemokraterna i Köping blir förvånade

(S) i Köping förvånas över Fredrik Anderssons (VF) aggressiva ton.

Foto: Henrik Hansson

Vi blir förvånade när vi läser Fredrik Anderssons, Vanligt folk, kommentar till vår insändare om Strö. Vi ville helt enkelt informera om beslut som tagits tidigare och vi är inte alls bittra. Däremot förvånas vi över den aggressiva ton som Fredrik Andersson (FA) använder mot oss Socialdemokrater.

Har vi fått ytterligare ett parti på högersidan?
Tydligen var det känsligt att fråga om namnet och svaren uteblir. Det blir upp till var och en att tolka. Sedan dundras det på med påståenden som inte riktigt stämmer med verkligheten.

En omfattande organisationsutredning gjordes i kommunen som ledde till ett flertal förändringar. Inte bara i Kolsva utan också i övriga kommunen. Syftet var och är att hålla ihop kommunen och kunna erbjuda likvärdig service till invånarna oavsett var man bor. Ingen verksamhet har minskats eller dragits in i Kolsva, tvärtom. Ny förskola, nytt och upprustat äldreboende, nya lekplatser, fjärrvärme, gatuarbeten, är några exempel.

Verksamhetsområden för vatten och avlopp beslutades i full enighet i kommunfullmäktige. Det har också prövats och godkänts i alla tänkbara rättsliga instanser. Som Socialdemokrater följer vi och tar ansvar för kommunfullmäktiges beslut. Något som alla partier inte orkar.

Vi har inte ”blåst på” med storskalig vindkraft! Men vi är heller inte beredda att, som en del partier, utan vidare säga nej till en hel bransch som eventuellt vill etablera sig i kommunen. Oavsett vilket företag, eller vilken bransch, som kontaktar Köpings kommun för eventuell etablering vill vi att de ska behandlas seriöst. Att man gör de utredningar som krävs och att man följer gällande lagar och regler. När det gäller vindkraft har vi vid två tillfällen kommit fram till att det inte var lämpligt.

Ja, vi tror och tycker att Köping kan bättre. Det är det som driver oss i vårt politiska arbete. Köping har kommit långt och vi är stolta över vår kommun, men vi är inte nöjda. Vi vill fortsätta utveckla med nya bostadsområden, fler arbetstillfällen, nya förskolor, ny skola, nytt äldreboende och fler trygghetsboenden och mycket, mycket annat. Så ja, vi tar gärna ansvar hundra år till.

Tillsammans kan vi göra vår kommun, Köping, bättre!
Socialdemokraterna i Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-