Krönika
06:00 | 23 december 2021

God jul, gott nytt år och tack för den här tiden!

Björn Blomgren tackar för sig som chefredaktör.

Efter snart fyra år som chefredaktör är det dags att lämna över stafettpinnen och kliva vidare mot nya utmaningar. Hur sammanfattar man fyra år av allt från vanligt tidningsarbete till pandemi och permitteringar? Kanske räcker det med ett enda ord: Tack!

Först och främst vill jag tacka alla läsare. Tack för alla positiva kontakter – och till alla er som engagerat sig i tidningens innehåll.

Tack för de mängder av reportageförslag, nyhetstips och önskemål ni har skickat in. Det värsta med det här jobbet är att det kommer in fler tips än vad vi har resurser till att följa upp… Tack till alla personer som ställt upp på intervjuer genom åren. Det har varit en ära att skriva om er som ser till att det händer saker i vår region.

Tack till alla skribenter: Ni är grymma!

Och tack till Magazin24 för förtroendet att få leda redaktionen och testa många av mina egna idéer. Det har varit grymt kul!

Okej, nog med min egen lilla Oscarsgala. Dags att tänka på refrängen.

När folk får frågan ”vad kommer du komma ihåg bäst?” är svaret oftast ”oj, det är så mycket”. Men när det gäller min tid på Magazin24 är det ett minne som sticker ut ordentligt.  Det är en bakom-kulisserna-historia om när jag trodde Säpo skulle bura in mig. Jag kan avsluta med att bjuda på den.

Det var under ett politikerbesök på Volvo i Köping. Pressen var inbjuden när dåvarande statsminister Stefan Löfven med entourage inspekterade fabriken och skakade hand (innan corona, såklart).

Vi gick snabbt på led och hade ett pressat tidsschema – som sinkades av att statsministern drog iväg på egna avstickare för att prata med en knegare i fikarummet, en annan vid en svarv, en tredje…

Under den raska promenaden kände jag plötsligt hur det small till i brösthöjd. Framför mig sjönk statsministern, iklädd kostym och lackskor, ihop på verkstadsgolvet. Han hade hoppat fram bakom en maskin efter en av sina avstickare – och jag hann inte stanna.

På några tiondelar rusade pulsen upp till max. Jag var övertygad om att Säpovakterna skulle brotta ner mig vilken sekund som helst och jag kunde redan föreställa mig A­ftonbladets löpsedlar. Tack och lov reste sig statsministern, fyrade av ett leende och försäkrade mig om att läget var lugnt.

För Magazin24 väntar spännande tider, med både ny vd och ny chefredaktör. För egen del väntar nya äventyr hos K­öpingsföretaget Easypartner Advago. Men det är en helt annat historia.

Tack till Dig som har läst. Jag önskar dig en god jul, ett gott nytt år och allt gott framöver.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-