Kungsör
11:16 | 3 november 2021

HVB-hem i Kungsör stängs efter återkommande problem

Droger och avvikande från boendet är några av de utlösande faktorerna.

OBS! Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) stänger med omedelbar verkan ett HVB-hem för tonåringar i Kungsör, enligt ett beslut som Nyhetsbyrån Siren tagit del av. Utlösande för beslutet är främst återkommande problem med att ungdomarna använder olika droger och avviker från boendet, vilket enligt Ivo innebär allvarliga brister i vårdens trygghet och säkerhet. HVB-hemmets egna avvikelserapportering visar också på stölder av medicin och självmordsförsök vid tågräls. Beslutet innebär att samtliga ungdomar måste ha skrivits ut och omplacerats senast på torsdag.

”Förbudet är samtidigt tillfälligt medan Ivo fördjupar utredningen om hur hemmet har fungerat. Men tillståndet kommer sannolikt att återkallas, enligt Ivo”, skriver Nyhetsbyrån Siren.

När inspektörer från Ivo besökte HVB-hemmet för knappt två sedan möttes de av flera ungdomar som var uppenbart påverkade. Dessutom hade ett större antal nyligen avvikit och därefter ska sex ungdomar ha testat positivt för droger.

”I utredningen framgår också att flera placerande socialnämnder fått bristfällig information om hur det är på HVB-hemmet. Ivo noterar också att hemmet i fjol sommar lex Sarah-anmälde bristande tillsyn i samband med att en av ungdomarna begick självmord på boendet”, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-