Ishockey
18:27 | 9 januari 2022

Sen vändning gav KHC tre viktiga poäng

Köping hakar på i jakten på säker mark.

Mathias Kemppi satte det avgörande 2–1-målet för Köping Hockey. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Hockey behövde en trepoängare under söndagens match mot Vännäs. Det lyckades KHC med efter seger 3–1 (0–0, 0–1, 3–0) hemma i Köpings ishall.

Efter en mållös första period tog gästande Vännäs ledningen i slutet av andra perioden. Köping Hockey, som vann skotten med 37–21, skulle dock komma tillbaka och vända matchen. Mer än halvvägs in i den tredje perioden kvitterade backen Lucas Gustavsson till 1–1. Med endast två och en halv minut kvar att spela kom sen avgörandet. Mathias Kemppi höll sig framme och satte 2–1, framspelad av nyss nämnda Lucas Gustavsson. Vännäs tog ut målvakten i slutminuten och försökte få till en kvittering, men så blev det inte. I stället kunde Edvin Johansson sätta 3–1 i tom bur i slutsekunderna.

– Vi gör en okej match i det stora hela. Ringrostigt stundtals vilket vi har full förståelse för efter matchledigt i tre veckor. Något vi kan ta med oss är att vi måste försöka ta mer puckar mot mål och göra oss mer offensivt farliga. Ta puckar in i de röda zonerna och inte hamna så mycket längs med sargen. Vinna mer insida helt enkelt. Ser man man matchen över 60 minuter tycker vi att grabbarna förtjänar tre poäng och de ska ha en eloge att de växlade upp i tredje perioden och gick samman som lag, skriver KHC-tränarna Rasmus Kesti och Johan Hellström på klubbens sociala medier.

KHC:s seger innebär att laget nu är uppe i sex inspelade poäng efter fem matcher vilket innebär en sjundeplats i den haltande tabellen av Hockeyettan Norra vår. Tabellen hittar du här.

Köping HC – Vännäs HC 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)
Målskyttar, KHC: Lucas Gustavsson, Mathias Kemppi, Edvin Johansson
Skott: 37–21
Publik: 119 åskådare

Fler sportresultat från söndagen: 

Innebandy, damer, division 1: 

Skoghall IBK Utveckling – Kungsörs IBK 4–5
Målskyttar, KIBK: Annie Svensson 2, Josefin Persson, Ronja Pettersson, Caroline Jingmyr

Bandy, herrar, division 1 Östra: 

Mosseruds GF – Köpings IS 7–5
Målskyttar, KIS: Johan Björkdahl 4, Dennis Svensson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-