Västmanland
11:53 | 28 juni 2021

1 734 bilförare bötfälldes under polisens nationella trafikvecka

Myndigheten upptäckte även flera andra brott: ”Hastighetsöverträdelser kan vara ingången till annan brottslighet”.

Foto: Polisen/arkiv

Under vecka 24 (14–20 juni) genomförde polisen en så kallad nationell trafikvecka där fokus var hastighet. Sammanlagt rapporterades 1 734 personer för hastighetsöverträdelse i region Mitt (Västmanland, Gävleborg och Uppsala).

– Trafikveckan med inriktning hastighet har ännu en gång visat att region Mitt prioriterar trafikarbetet. Vi kan konstatera att våra medarbetare har arbetat aktivt och nyfiket vilket lett till att både hastighetsöverträdelser och annan brottslighet upptäcktes, säger Maria Rosander, samordnare för trafiken vid polisen i region Mitt, i ett pressmeddelande. 

De 1 734 bötfällda personerna motsvarar mer än 20 procent av de rapporterade i hela landet. 398 bilförare bötfälldes i spannet 6-9 km/h över tillåten hastighet.

– Man har arbetat med många 20 minuters kontroller på varierande platser under dygnet och det har gett tydliga resultat. Vi har också haft en låg toleransnivå gällande det prioriterade intervallet 6-9 km/h. Kan vi bidra till bättre regelefterlevnad av den stora massan som kör lite för fort så kommer det att sänka genomsnittshastigheten på vägarna och rädda liv, säger Maria Rosander.

Det var inte bara fortkörare som upptäcktes under trafikveckan. I samband med trafikveckan rapporterades även 41 narkotikabeslag, ett vapenbeslag, två stölder samt att tre efterlysta personer hittades.

– Att så många som hela 41 stycken narkotikabrott rapporterats under en trafikvecka med inriktning på hastighet visar på att hastighetsöverträdelser kan vara ingången till annan brottslighet. Även annat avvikande beteende rapporterades och ledde till underrättelseuppslag, säger Maria Rosander.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-