Surahammar
17:57 | 6 oktober 2021

Miljonvinnaren från Surahammar: “Trodde först att det var något fel”

Den 35-årige vägarbetaren satsade 25 kronor – vann 1 484 605.

Eurojackpotstudion. Foto: Svenska Spel

Vid fredagskvällens dragning av Eurojackpot gick tre miljonvinster till Sverige. En av vinnarna är en 35-årig man som bor strax utanför Surahammar.

– Jag trodde först att det var något fel och testade att ta ut pengar direkt, säger miljonvinnaren till vinstkommunikatören Pierre Jonsson i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Miljonvinnaren berättar för Svenska Spel att han hade jobbat flera skift och därför missat att rätta sin Eurojackpotrad. Han fick ett resultatmejl, men trodde inte på vad han läste till en början.

– Jag var rejält trött efter allt jobb, men när mailet dök upp i flödet på mobilen vaknade man till. När det sedan stod att jag hade fått fem rätt och vunnit 1,4 miljoner blev man lite tveksam. Kunde det verkligen stämma?

Han fortsätter:

– När jag rättat ett par gånger innan tanken slog mig att pröva ta ut lite pengar för att testa om allt bara var en bluff. Det visade sig att vinsten verkligen var på riktigt och då kan jag säga att man blev ruskigt glad. Nu när du ringer blir allt ännu mer verkligt och känslan är grym.

1,4 miljoner rikare har 35-åringen nu börjat planera för vad han ska göra med pengarna.

– Min rad på Eurojackpot lämnar jag in lite ibland. Raden, som kostar 25 koronor, bygger på nummer som datorn spottade ut från början och sedan har jag bara förnyat den. Det var andra veckan på raken för den här gången som jag spelade den. Snacka om flyt.

– De här pengarna kommer perfekt på många sätt. Nu kan jag betala av lån, bland annat på bilen. Sedan kan jag göra en resa till värmen med närmaste släkten. Det har varit en dröm jag haft. Samtidigt hoppas jag på att nästa gång det blir miljonvinst räcker det till pensionen, avslutade vinnaren samtalet med ett gott skratt.

Pierre Jonsson, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Foto: Alexander Donka/Svenska Spel

Eurojackpotvinnaren från Surahammar var den sjunde i länet som blivit miljoner under året.

– Ser man till miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter, är Eurojackpotvinsten den sjunde i Västmanland för året. Spridningen är bred sett till olika produkter, då miljonvinsterna fallit ut på både nummerspel och lotter. Totalt har de sju vinsterna genererat i ett vinstbelopp på strax över tio miljoner kronor. Det är bara att gratulera, säger Pierre Jonsson, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-