Basket
21:43 | 17 augusti 2021

Bildspel: Gehrke visade upp årets stjärnor

Köping Stars bjöd på tisdagskvällen in till presentation och chansen att se en av lagets första träningar.

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

På tisdagskvällen fylldes Köpings Bad & Sport av nyfikna och taggade basketfans och Köping Stars trupp för 2021/22. Den enda som saknades i laget var amerikanen Zane Martin som beräknas ansluta under veckan.

– Zane Martin kommer förhoppningsvis till Sverige och Köping imorgon, säger coach Torbjörn Gehrke.

Övriga laget presenterades av Peter Finger och därefter fick publiken bevittna Stars andra träning för i år, samtidigt som Gehrke förklarade vad övningarna gick ut på. Efter avslutad träning fick de som ville ta kort och mingla med spelarna.

 

Samtidigt passade Magazin24 på att få en pratstund med coach Torbjörn Gehrke.

Hur skulle du beskriva årets trupp?

– Det är jättesvårt att beskriva en verklighet som jag inte har sett helt ännu, vi har bara haft två träningar. Grundtanken när vi har rekryterat det här laget är att vi ska ha en väldigt hög hastighet i allting vi gör, därför har vi valt spelare som generellt sett är snabba för sin position men också relativt stora och bra kroppar för att spela på sina positioner. Sedan är vi inte extremt långa, men vi har väldigt mycket hastighet i alla spelare, säger Gehrke och fortsätter:

– Tanken är att vi ska spela väldigt snabbt, aggressivt och underhållande. Jag tror att basket är en publiksport. Visst, att vinna matcher stillar en aptit och vinner man allt så bryr sig inte riktigt folk om hur man spelar. Om man som vi, inte är favorittippade, då måste vi generera mer intäkter för att få större ekonomiska muskler för att på sikt kunna bygga ett topplag. För att få mer intäkter behöver publiken tycka att det är kul att titta på.

Det återstår att se om årets trupp lever upp till målbilden, menar han.

– Efter två träningar ser jag inga röda flaggor, men jag kan inte heller säga att jag har träffat rätt. Det vet jag inte förrän vi har spelat några matcher under försäsongen. Men jag tror att det blir bra.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-