Fotboll
16:56 | 19 juni 2021

Arboga Södra nollade i Värmland

Tunga starten på säsongen fortsätter: ”Pricken över i:et saknas”.

Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson

Arboga Södra har fått en minst sagt tuff start på årets division 3-säsong. Under lördagen åkte Södra på andra raka 0–5-förlusten, denna gång borta mot FBK Karlstad.

– Karlstad fick en tidig ledning när vi inte riktigt var vakna, men sen växte vi in i matchen och spelade bra. Vi styrde och ställde, skapade lägen och tog bra löpningar, men pricken över i:et saknas. Vi var ändå ganska nöjda med första halvlek och vi sa i paus att vi skulle fortsätta spela som vi gjort, men samtidigt vara noggranna, säger Södratränaren Mikael Wiker till Magazin24.

Karlstad tog alltså ledningen efter fyra minuters spel, men resten av den första halvleken blev mållös på Örsholmens IP. Södra var hoppfulla inför andra halvlek, men tre mål på 14 minuter och 4–0 till hemmalaget ändrade på det.

– Pang, pang, pang, sa det! Än en gång var vi inte riktigt vakna och då straffades vi hårt. Jäkligt surt efter den första halvlek vi gjorde, säger Wiker.

På tilläggstid fastställde sen Karlstad slutresultatet till 5–0. Arboga Södra har nu inlett säsongen med tre raka förluster och 1–12 i målskillnad.

Vad är det som inte stämmer för er?

– Det stämmer inte för oss i offensiven. Vi får inte kvar bollarna längst upp i planen och tar konstiga beslut. Just nu känns vi inte alls farliga framåt, trots att det varit vår styrka i flera säsonger.

Kan bristen på försäsong vara en faktor till att ni inte får igång anfallsspelet?

– Ja, det är en bidragande orsak. Vi har inte elva spelare som är tillräckligt bra tränade för det spelet vi vill ha, i alla fall inte just nu. Jag tror att det kommer bli bättre ju fler matcher vi får spela, säger Södratränaren, som funderar på att byta spelsystem framöver.

– Vi måste få i gång offensiven och komma till fler farliga lägen. Det kanske blir så att vi byter till två anfallare så att vi får in mer folk i straffområdet och kanske kan sätta dit några enklare skitmål. Det kanske behövs lite mer ”grisigt” spel för att få det att lossna, säger Mikael Wiker.

Efter lördagens tunga förlust väntar nu ett litet speluppehåll för Arboga Södra. Nästa match spelas hemma mot Nora lördagen den 3 juli.

– Det blir en nyckelmatch för oss. Nora kommer nog slåss i bottenskiktet så det är en viktig match som väntar. Förhoppningsvis kan vi vässa anfallsspelet fram tills dess, säger Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-