Västra Mälardalen
14:23 | 5 juli 2021

Flera fall av inbrott och skadegörelse anmält till polisen

Bland annat krossades en ruta värd 100 000 kronor.

OBS! Detta är en genrebild. Foto: David Eriksson/arkiv

Vid nya badhuset och idrottshallen på Badvägen i Köping krossades en ruta någon gång mellan måndagen och onsdagen förra veckan (28–30 juni). Enligt polisanmälan är ytterrutan placerad vid baksidan av nya hallen, mot Kristinelunds sportfält.

Det uppskattade värdet på skadorna uppgår till hela 100 000 kronor. En anmälan om skadegörelse har upprättats, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Fler polisanmälningar: 

  • På eftermiddagen den 30 juni krossades en ytterruta på matsalen vid Skogsbrynsskolan på Kihlmansgatan i Köping. Det uppskattade värdet av skadorna är 3 000 kronor. En anmälan gällande skadegörelse har upprättats.
  • Någon gång mellan den 25 och 26 juni skedde ett inbrott i ett källarförråd på Mälartorget i Köping. Tjuven eller tjuvarna fick med sig kläder, smycken och en laptop. Det totala värdet på stöldgodset är 12 098 kronor, enligt anmälan till polisen.
  • På Örnvägen i Köping skedde ett inbrott någon gång mellan den 2 och 3 juli. Där uppges en okänd gärningsman ha tagit sig in på baksidan av en tomt via en dörr. Tjuven fick sen med sig en laptop, åtta öl, solglasögon och en högtalare. Det totala godsvärdet uppskattas till 11 600 kronor.
  • Två personbilar parkerade på Virgatan i Köping utsattes för skadegörelse någon gång mellan den 2 och 3 juli. Enligt anmälan till polisen hittades repor på bakskärmen, passagerardörren och förardörren på vänster sida av den ena bilen. Värdet på skadorna uppskattas till 15 000 kronor. Den andra bilen hade repor på fram- och bakdörren på vänster sida. Värdet på skadorna från den andra bilen uppskattas till 3 000 kronor. Två anmälningar gällande skadegörelse på bil har upprättats.
  • Företaget Blomsterboda AB, som säljer blommor vid Ica Maxi i Köping, har polisanmält flera stölder. Någon eller några har stulit tre vindruvsblommor och tre citrusträd till ett värde av 15 000 kronor. Detta uppges ha inträffat mellan den 30 juni och den 1 juli. En anmälan gällande stöld har upprättats.
  • Strax innan midnatt på söndagskvällen, den 4 juli, noterade ett vittne hur en okänd person slog sönder en bil som stod parkerad på Västra Långgatan i Köping. Enligt vittnet hoppade personen på bilen och slog sönder flera rutor innan gärningsmannen cyklade därifrån. En anmälan gällande skadegörelse på bil har upprättats, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • Någon gång mellan onsdagen och torsdagen förra veckan (30 juni till 1 juli) har någon eller några både stulit och vandaliserat vid Regnbågens förskola på Erikslundsvägen i Arboga. Enligt polisanmälan hittades flera uppbrutna lås och det saknades lekutrustning efter inbrottet. Dessutom hittades klotter med bland annat könsord och ett hakkors. Polisen har upprättat en anmälan gällande både stöld och skadegörelse, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • Någon gång mellan den 1 och 2 juli stals en katalysator från en bil som stod parkerad på Skrittgatan i Köping. En anmälan gällande stöld har upprättats.
  • Vid 17.37 i lördags, den 3 juli, stoppades en personbil av en polispatrull på Mästaregatan i Köping. Vid kontroll fattade patrullen misstankar om att föraren, en man i 20-årsåldern, var påverkad av narkotika. Föraren fick följa med polisen för att genomgå en kroppsbesiktning samt lämna bevisprov. Efter förhör släpptes han på fri fot igen. Mannen misstänks nu för drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-