Arboga
15:00 | 16 oktober 2022

Kulturföreningen Mekens Vänner anordnar konsert

Mekens Vänner, Arboga kommun och Arboga bygdens församling samarbetar.

Magnus Andersson Foto: Margareta Rogulski.

Kulturföreningen Mekens Vänner i Arboga är en ideell förening som lägger stor vikt på Freden. Sedan 2016 har föreningen arrangerat Fredskonserter i samband med FN dagen.

Söndag 23 oktober kl.15 anordnas  även i år en konsert i Heliga Trefaldighets kyrka i samarbete med Arboga kommun och Arboga bygdens församling.

I år medverkar två solister med rötter i Arboga.

Magnus Andersson är bosatt i Berlin sedan 2011. Magnus studerade luta/teorb och historiska knäppinstrument vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm samt för Professor Nigel North vid Indiana University i Bloomington/USA. Magnus har uppträtt som gäst vid de stora konsert- och operahusen i Europa. Han spelar regelbundet med barockensembler som Akademie für Alte Musik Berlin, Drottningholms Barockensemble, Göteborgs Baroque, MFL. Magnus framträder även som solist. 2021 släppte Magnus debut cd:n Nürnberger Lautenschläger som mottogs med fin kritik i den internationella pressen.

Patrik Harryson är bosatt i Göteborg sedan 2000. Redan som 10 åring började Patrik spela cello i Arboga musikskola och fortsatte sedan till musikgymnasiet i Västerås. Hösten 1988 började han studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där Åke Olofsson och Ola Karlsson var hans lärare. Parallellt med sista terminen våren 1993 tjänstgjorde Patrik som cellist i Gävle symfoniorkester. Han var kvar som solosolist till sommaren 2000 då han började på Göteborgsoperan.                                                                                                    Patrik framträder såväl som solist som kammarmusiker vid sidan av sitt ordinarie arbete i operaorkestern.

Patrik Harryson. Foto: Privat.

Hanna Lindahl, organist i Arbogabygdens församling sedan 2008, står för ackompanjemang till de två solisterna.
Det är fritt inträde till konserten.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-