Västra Mälardalen
11:44 | 30 oktober 2021

Polisen vill rekrytera i Västra Mälardalen

Målet är att locka fler personer från regionen till yrket: ”Lokalkännedom är värt jättemycket".

Eric Oskarsson, gruppchef för ingripandepolisen i Västra Mälardalen. Foto: David Eriksson

Torsdagen den 11 november klockan 19.00 ordnar polisen i Västra Mälardalen en informationsträff vid Ullvigymnasiets aula. På plats kommer flertalet poliser att informera om yrkets olika delar och utbildningen som krävs. Förhoppningen är att fler från regionen ska bli poliser.

– Syftet med informationsträffen är att vi vill få ännu fler medborgare från Västmanland och framförallt från lokalpolisområde Västra Mälardalens fyra kommuner (Arboga, Hallstahammar, Kungsör och Köping) att söka till polisutbildningen. Vi behöver bli fler poliser och vi vill bli fler poliser från Västmanland, säger Eric Oskarsson, gruppchef för ingripandepolisen i Västra Mälardalen, till Magazin24.

Eric Oskarsson fortsätter:

– Västmanland fyller inte alltid sina platser på polishögskolan och vi vill som sagt bli fler poliser i länet. Just nu måste vi öka trycket och få fler att söka till utbildningen så att vi kan öka antalet poliser.

Är det lokalkännedom ni letar efter hos eventuella sökande? 

– Lokalkännedom är värt jättemycket. Bor man i exempelvis Köping och vill jobba i Västra Mälardalen då ska man göra det. Bor man här men inte vill jobba på hemmaplan går det jättebra att pendla till exempelvis Västerås. Det finns många olika möjligheter, säger Eric Oskarsson.

Vilka riktar sig den här informationsträffen till? 

– Vem som helst egentligen. Träffen riktar sig till alla som är intresserade av polisyrket. Vi vill gärna att de som fyllt 18 år, är svenska medborgare och har B-körkort kommer på den här informationsträffen. Vi vill gärna att de ska söka så fort som möjligt för att kunna börja utbildningen redan i januari 2022. Hinner man boka intervju och göra tester på Pliktverket innan vecka 51 så har man möjlighet att komma in på utbildningen redan i början av nästa år.

Oskarsson fortsätter:

– Men vi ser gärna att andra nyfikna kommer på träffen och får lyssna på vad vi har att säga. Det ger en förståelse för hur man gör för att söka till polisutbildningen även vid ett senare tillfälle.

Vid träffen kommer poliser från olika verksamhetsgrenar att berätta om vad deras arbete inom myndigheten går ut på.

– Jag själv kommer vara där och prata om ingripandepoliserna. Vi kommer även ha brottsförebyggande poliser, representanter från utredning och lagföring, hundförare och eventuellt några ytterligare enheter på plats. Vi vill ge en tydlig bild av bredden och de möjligheter som finns att välja på inom polisyrket.

Under informationsträffen kommer polisen att berätta och föreläsa om yrket under cirka en timme. Därefter finns de tillgängliga för eventuella frågor.

– Vi kommer ha en halvtimme till frågor i grupp eller att besökare kan komma fram till poliser efteråt och ställa frågor, avslutar Eric Oskarsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-