Arboga
11:59 | 2 december 2023

Succé i fjol – nu vidareutvecklas Arboga Jul

Arrangörerna hoppas på en ny folkfest.

Fjolårets julmarknad i Arboga drog man ur huse. Foto: Pär Eriksson/arkiv

Julmarknaden i Arboga har av tradition tidigare varit lokaliserad främst i Ahllöfsparken.

Förra året genomfördes förändringar för att involvera mer av centrum och marknaden fick namnet ”Arboga Jul”.

Ett koncept som föll väl ut och som lockade många Arbogabor att besöka familjeevenemanget samt affärerna i centrum.

– Det var en fantastisk tillställning förra året! Vi hade dessutom väldigt tur med vädret och fick julstämning i form av snö. Självklart hoppas vi på lika bra väder i år, säger Carola Andersson, projektledare för arrangörerna för Arboga i Centrum.

Hon fortsätter:

– Vi har fantastiska samarbetspartner i Jädersbruks vänner, Arbogateatern och Arbogakuskarna  för att nämna några. Vi gör det här tillsammans.

Hon berättar vidare att marknaden den 9 december kommer se ganska liknande ut jämfört med i fjol. Det innebär aktiviteter och knallare längs hela Nygatan, Stora Torget samt Ahllöfsparken där det kommer finnas gott om saker för barnen att göra.

– Vi försöker samtidigt att utöka med andra aktörer och ändra lite i vad som sker under dagen. Det är rätt så lika, men ändå inte. I år är det bland annat betydligt fler hantverkare som kommer, säger Carola.

Det kommer även finnas julmusik, hästtorg, gott om djur, riddare, tomtar, julskyltning, fika och mycket mera. Julvärdar kommer finnas på plats för att se till att det finns vackra eldkorgar att värma sig vid.

– Det kommer hända mycket runtomkring marknaden. Jag ska inte avslöja alla detaljer, lite av det får bli en överraskning på plats också, skrattar Carola.

Besökare kommer även kunna ta del av luciastämning under Arboga Jul.

– Det blir ingen traditionell luciakröning i år, men det blir ändå två luciakonserter i kyrkan, en konsert i Ahllöfsparken samt att Lions delar ut ett stipendiat. Flick- och gosskören kommer dessutom att gå ett fackeltåg genom stan från kyrkan till parken innan konserten. Så även om det inte blir någon traditionell luciakröning så blir det ändå luciastämning.


Arboga Jul är inte den enda julmarknaden som arrangeras nästa helg (9–10 december). I Kungsör är det marknad på Stortorget under söndagen. I Hallstahammar arrangeras Gammaldags julmarknad på Skantzen under både lördagen och söndagen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-