Motorsport
06:00 | 11 juni 2023

Välkommet uppehåll för frustrerad Noel Eliasson

Missad start följt av en punktering förstörde senaste tävlingen i Finland.

RallyX Nordic har visat sig bli en tuff serie att knäcka för SMK Arbogas Noel Eliasson. Foto: Noel Eliasson Motorsport

SMK Arbogas Noel Eliasson har det fortsatt tufft i nya tävlingsserien RallyX Nordic. Ambitionen var att ta sig till final vid tävlingen i Finland sista helgen i maj. Så blev det dock inte. Så här sammanfattar Noel sin insats:

– Blandat resultat. Lördagens tävling var bra. En bra genomförd tävling med jämn körning utan några större misstag i kvalen. Till semifinalen blev det något elektroniskt fel på motorn som gjorde att det inte fanns någon tomgång på den vilket ledde till att motorn dog i varje hårdare inbromsning och blev svårtkörd. Vi slutade ändå trea, förste man utanför finalavancemang.

– Vid söndagens tävling var det inte lika positivt. Jag hade det svårt i kvalen med trafik och lite missflyt. Det ledde till att vi hade kniven mot strupen i sista kvalet, men det slutade med en missad start, punktering och chansen till semifinal försvann, säger Noel.

Med andra ord både ris och ros från senaste tävlingshelgen. Noel är dock långt ifrån nöjd.

– Jag känner att det finns mer att få ut av karten, men jag måste hitta känslan bättre så man kan lita på karten och gå fullt.

Hittills har det inte gått så bra i nya serien. Börjar du och teamet känna en frustration?

– Det är såklart aldrig kul att harva i kön. Jag är en tävlingsmänniska och att komma från en vinstrik säsong som förra säsongen till detta är inte vad man siktar på. Samtidigt vet vi vår potential efter förra säsongen, både mig som förare men även som team. Det gäller att ha tålamod och jobba mer på vissa saker som vi ser att vi kan förbättra. Körningen finns där, det såg vi uppe i Tierp. Det gäller bara att hitta det sista för att få ihop en hel tävling så kommer resultaten också. Det gör man genom att träna och testa, vilket vi kommer lägga fokus på inför nästa tävling.

Ett långt tävlingsuppehåll väntar Noel Eliasson, som under tiden ska ge sig in i vuxenlivet efter studenten. Foto: Noel Eliasson Motorsport

Nästa tävling i RallyX Nordic sker först i slutet av augusti. Närmare bestämt 25 till 27 augusti i norska Flisa. Eliasson ser positivt på uppehållet som nu blir.

– Det har varit en intensiv säsongsstart och en del stress eftersom första helgen kom när vi inte hade haft något test innan. Sedan har vi testat, men med tävling direkt helgen efter. Så det ska bli ganska skönt att andas ut, reflektera över starten, testa lite saker och framförallt att nöta varv på banan.

Vid tävlingen i Norge kommer 19-åringens vardag se annorlunda ut. Då har han nämligen tagit studenten från Vasagymnasiet och gett sig ut i vuxenvärlden.

– Lite vemodigt förstås. Tidigare har man alltid varit en grabb som tagit ledigt från skolan för att åka till tävlingar. Nu är jag vuxen och ska ta ledigt från jobb istället. Det blir ett annat ansvar när man är vuxen och ska driva runt detta. Det blir såklart en annan sak, men det påverkar varken tänkandet kring åkandet eller själva tävlandet. Det känns bara spännande med nya saker i livet, avslutar Noel.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-