Köping
09:10 | 18 maj 2021

Beskedet: De styrande i Köping vill satsa på ny bandyplan

Kan vara på plats redan i år.

Bandyplanen på Kristinelunds sportfält. Foto: David Eriksson/Arkiv

Det ser ut att bli bandy på “Krillan” i Köping även i framtiden. Under tisdagen gick de styrande partierna i Köping – S, V, M och L – ut med ett gemensamt pressmeddelande där berättar att de ställer sig bakom en upphandling av en ny konstfrusen isbana.

I pressmeddelandet, som undertecknats av Annika Duan och Jonny Clefberg (S), Andreas Trygg (V), Ola Saaw (M) samt Ivan Czitrom (L), skriver den styrande majoriteten följande:

Vi vill satsa på en ny isbana för att ge nuvarande och kommande generationer köpingsbor en möjlighet till fortsatt fritids- och tävlingsverksamhet på is. Vår ambition är att en ny isbana kan färdigställas under året.

Kommunens kommunledningsförvaltning har tillsammans med konsulter tagit fram ett ekonomiskt underlag för anläggande av en ny isbana. Det innefattar också bland annat ett nytt kylrum och ett nytt ismaskinsgarage.

Majoriteten meddelar också att de vill fortsätta utveckla “Krillan”-området etappvis. De planerar för upprustning eller nybyggnation av ishallen samt av omklädningsrum och räknar med att det kan ske 2023-2026.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-