Köping
17:27 | 29 januari 2021

Genuin thaimat på menyn hos Köpings nyaste restaurang

Pandemin stoppar semestersugna svenskar från att resa till Thailand i vinter. Men den som vill ta en kulinarisk tripp behöver inte åka längre än till Torggatan i Köping.

Paret Patrik Björs Strand och Atchita Sekkong ligger bakom det senaste tillskottet bland Köpings restauranger. Köket Två Smaker har öppnat i Nya Konditoriets gamla lokaler på Torggatan. Foto: Björn Blomgren

Där möts thailändsk och västerländsk mat hos Köket Två Smaker.

I början av januari slog paret Patrik Björs Strand och Atchita Sekkong upp portarna till den nya restaurangen som huserar i Nya Konditoriets gamla lokaler på Torggatan i Köping.

På menyn är det två olika stilar som möts.

– Det genuint thailändska är något vi vill erbjuda. Då pratar vi om att erbjuda ganska autentisk mat, så som den lagas i hemlandet. Det vill säga att försöka att inte försvenska den för mycket, säger Patrik Björs Strand.

– Många har rest i Asien och smakat riktig thaimat. Nu kan de inte resa, men de kan komma in och smaka här, säger Atchita Sekkong.

En vanlig fråga många gäster ställer är om äkta thaimat inte är alldeles för stark. Björs Strand och Sekkong svarar att det är den inte.

– Vi lagar det så att de flesta ska kunna äta allt. Riktigt god thailändsk mat måste inte vara illröd av chili. Men vill man ha det fixar vi det också.

Utöver thailändsk mat har paret också ordnat en liten butik vid kassan där gästerna kan köpa thailändska tillbehör. Det andra köket som tar plats hos “Två Smaker” är det västerländska.

– Vi kommer att erbjuda en smalare meny av smörgåstårtor, pajer och den typen av svensk “comfort food”, säger Björs Strand.

Under de första veckorna har Köket Två Smaker erbjudit en corona-anpassad buffé. Maten står bakom plexiglas och serveras av personal med skyddsutrustning.

– Vi ville köra buffén för att testa nya smaker. Vi kanske tillagar rätter som många inte har sett förut. Då är buffé ett bra sätt att testa det på, säger Björs Strand.

Att öppna mitt i en pandemi är såklart en utmaning. För Björs Strand och Sekkong har det varit en lång resa fram till öppnandet. De tog över lokalen vid midsommar i fjol och har genomfört en omfattande renovering i köket.

– Utomstående faktorer gjorde att vi inte kunde öppna som vi ville. Det testade oss under hösten med att verkligen tro på oss själva. Till slut fick vi öppna dörrarna, det var en oerhört lycka får man säga.

Hur har första veckorna varit?

– Vi öppnade mitt i den största nedstängningen som Sverige haft under pandemin, i januari månad som normalt sett är en ”fattigmånad”. Vi hade egentligen mycket som talade emot oss. Men det har varit otroligt roligt att få den första responsen på att vi gör någonting som folk tycker om.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-