Fotboll
12:03 | 11 februari 2024

Kaptenen tvekar – KFF kan få klara sig utan Alexander Carlsson

Tränaren Robert Alm: ”Det är ett tungt tapp”.

Lagkaptenen Alexander Carlsson (tredje från vänster) är en av flera spelare i Köping FF som är tveksamma till spel säsongen 2024. Foto: Dennis Andersson/arkiv

Han var lagkapten och skyttekung med sina 15 fullträffar i division 3 Västra Svealand förra året.

Till säsongen 2024 kan Köping FF få ställa upp utan nyckelspelaren och anfallaren Alexander Carlsson.

– Alex kommer, som det ser ut nu, inte att spela i år. Han har mycket med skola och hela den där biten. Det är ett tungt tapp för oss så klart, men då får någon annan kliva fram i stället. Men det hade så klart varit roligare om han var kvar, säger KFF-tränaren Robert Alm.

Alexander Carlsson är inte den enda som Köping FF kan få klara sig utan jämfört med ifjol. Även målvakten Sam Haglund tvekar.

– Sam har meddelat att han troligtvis inte kommer spela, men det är inget som är helt klart än. Det väntar utökning i familjen och går allt bra så kanske han kan spela, men jag vet inte. Det är ett osäkert kort. Vi har ju Emil (Björklund), men han kör ju futsal i Örebro och de spelar ett tag till.

Köping står dock inte helt utan målvakt. Unge Isac Ljung har värvats in från Valskogs IK.

– Isac känner jag till väl från tiden i Kungsör. Vi behöver ha in målvakter och det är en bra lösning för oss att han kommer hit.

Hur ser det ut i KFF i övrigt?

– Det ser rätt så bra ut, men alla har ju inte bestämt sig än. Bland de som bestämt sig så finns det kvalité.

KFF-tränaren Robert Alm. Foto: David Eriksson/arkiv

Spelare som Niklas Fredriksson och Simon Åkerström är två av spelarna som tvekar om en fortsättning i Köping FF. Dessutom så har snabbe yttermittfältaren Viggo Björling flyttat till Norge.

– Viggo är också ett tungt tapp. Han var riktigt bra i fjol. Sen ser det ut som att Niklas (Fredriksson) inte ska köra. Simon Åkerström är väldigt osäker. Han har haft skadebekymmer och det sätter stopp just nu. Vi får se hur det blir med honom.

Robert Alm fortsätter:

– Mikael Gustafsson känns som ett litet nyförvärv till den här säsongen. Vi har honom i träning två gånger i veckan och han verkar tycka att det är kul. Klubben använde honom en del förra säsongen och förhoppningsvis kan vi använda honom ännu mer i år. Det behövs, för vi har en ganska ung trupp. De killarna som kanske inte fick spela så mycket förra säsongen blir nu ordinarie och det är dags för några att ta det ansvaret. Det blir spännande att se vad de unga spelarna kan prestera.

Som ny tränare, hur känner du att du kommit in i ditt nya lag?

– Det här gänget med grabbar är helt suveräna. De har tagit emot mig på ett jättebra sätt och det känns jättekul. Jag känner mig väldigt välkommen och klubben har tagit emot mig på ett bra sätt. Jag trivs.

Köping FF och lokalrivalerna Kungsörs BK kommer i år att spela i division 3 Mellersta Svealand. Det innebär kortare resor till bortamatcherna, men tuffare motstånd jämfört med fjolåret.

– Vår utgångspunkt är att vi ska kunna vara med och tävla på allvar. Vi har några tunga pjäser som saknas från förra året och vi behöver fylla de skorna, helt enkelt. Vi har inte världens bredaste trupp så det gäller att vi kan hålla oss skadefria och fräscha så mycket det bara går. Mycket bygger på det eftersom vi kommer spela i en riktigt tuff serie. Flera lag har satsat rejält inför säsongen, men bollen är ju rund och matcherna ska spelas också, säger Alm.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-