Bordtennis
13:53 | 8 maj 2021

Köpings BTK till SM-final efter övertygande seger

Vände och vann matchserien mot Halmstad – nu gör de sig redo för första finalen sen 2013.

Det bjöds på segerjubel hos Köpings BTK efter att SM-finalplatsen säkrades. Foto: David Eriksson

Under lördagen möttes Köpings BTK och Halmstad BTK i den direkt avgörande tredje SM-semifinalen. Trots flera jämna matcher vann Köping övertygande med 5–1 och tog sig till SM-final.

– Skitkul, säger Köping BTK:s lagledare Kicki Löwdahl Gullbo.

Redan i den första matchen mellan KBTK:s Paulina Knyszewska och Halmstads Erika Front var marginalerna på hemmalagets sida. Matchen slutade 3–2 till Knyszewska och sen gick det mesta vägen för Köping.

Hemmalaget vann fyra raka matcher innan förre Köpingsspelaren Stina Källberg besegrade Paulina Knyszewska och reducerade till 4–1. I den avgörande matchen mellan Köpings Leila Imre och Halmstads Lina Svensson var det dock inget snack om saken. Imre vann i tre raka set (11–2, 11–3, 11–4) och skickade Köpings BTK till SM-final.

– Det var överraskande bra från vår sida idag. Resultatet 5–1 ger ju inte riktigt hela bilden för matcherna var tajtare än så. Det var jämnare, men vi gör det bra, säger Löwdahl Gullbo.

Ni förlorade första semifinalen, men vänder till seger efter två vinster hemma. Vad säger du om lagets insats?

– Det är oerhört bra gjort. Vi har haft en riktigt bra lagkänsla hela tiden, även fast vi brottats med corona ända in i semifinalen. Vi har två spelare borta. Två spelare som på pappret kanske är bättre, men vi har haft en bra känsla och trivs väldigt bra ihop. Jag tycker det här är en riktig lagseger. Halmstad brukar också stå för det, men idag var det vår tur, säger Löwdahl Gullbo.

KBTK:s lagledare Kicki Löwdahl Gullbo berömde hela lagets insats. Foto: David Eriksson

Senast Köping var i final var säsongen 2012/2013, då under namnet Team Mälarenergi. Säsongen 2020/2021 tävlar Köping återigen om den ädlaste valören. I finalen ställs de mot storfavoriterna Eslöv – samma klubb som de mötte i finalen 2012/2013. Då blev Eslöv svenska mästare efter 2–1 i matcher.

– Eslöv får gå in i finalen som favoriter, medan vi slår lite ur underläge precis som vi gjorde nu mot Halmstad. Det blir spännande.

Hur ska ni ta er an favoriterna Eslöv?

– Det är final och då spelar nerver in. Eslöv har ju Li Fen som är svårslagen, men det är Stina (Källberg) också och henne kunde vi besegra. Så inget är omöjligt, avslutar Köping BTK:s lagledare Kicki Löwdahl Gullbo.

SM-finalen mellan Köpings BTK och Eslöv inleds onsdagen den 19 maj och avgörs i bäst av tre matcher. Köping inleder på hemmaplan och i övriga två matcher är Eslöv hemmalag.

Matchfakta: 

Köping BTK – Halmstad 5–1

Paulina Knyszewska – Erika Front 3–2

Jessica Yamada – Lina Svensson 3–0

Leila Imre – Stina Källberg 3–1

Jessica Yamada – Erika Front 3–0

Paulina Knyszewska – Stina Källberg 0–3

Leila Imre – Lina Svensson 3–0

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-