Basket
14:47 | 8 oktober 2021

Nyförvärvet debuterar när Stars gästar Nässjö

En lurig uppgift väntar på bortaplan: ”En tuff sådan”.

Tope Arikawe, Köping Stars. Foto: David Eriksson

Han fanns med på bänken när Köping Stars körde över Fryshuset på hemmaplan i fredags. Under fredagskvällen gör den nigerianske forwarden Tope Arikawe debut för klubben i bortamatchen mot Nässjö.

– Tope är stor och stark, väldigt atletisk och kan ge oss en spets i laget.  På träningarna har han sett väldigt pigg ut, och han passar bra att ta hand om Nässjös store spelare Ruffin, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida. 

Den två meter långe Arikawe spelade för Luleå förra säsongen. Han ser nu en chans att utvecklas vidare i Köping.

– Jag är väldigt spelsugen, och det blir kul att få spela med så många duktiga lagkamrater, säger nigerianen.

Han säger vidare:

– Och jag märker på träningarna att Stars kan bli ett överraskningslag i ligan denna säsong. Alla här vill verkligen tävla, även på träningarna.

Tope Arikawe har kommit in i truppen för att erästta skadade Ernests Kalve. Hans första match i Stars-linnet blir en erkänt tuff drabbning: borta mot Nässjö. När lagen möttes under en träningsturnering på försäsongen vann Köping 81–73.

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

– Nässjö saknade tre av sina toppspelare och även vi hade folk på skadelistan. Nu gäller det ligan och det är en helt annan match – en tuff sådan nere i Nässjös hall, säger Torbjörn Gehrke.

Nässjö överraskade positivt förra säsongen och tog sig till semifinal. Denna säsong har de inlett med en vinst och två förluster. Vinsten kom borta mot BC Luleå (seger 93–88).

– Vi måste få ut en hög procent av våra killar för att kunna hota Nässjö, säger Köping Stars-tränaren.

Nässjö Baskets huvudtränare Johan Källman skriver följande på Smålandsklubbens hemsida inför fredagskvällens match:

– En tuff motståndare som kommer till sporthallen, det fick vi känna på försäsongen då vi åkte på en förlust mot dem. Köping spelar väldigt intensivt och har en bred rotation, det gäller för oss att vi har kontroll på tempot i matchen och ger oss själva möjligheter att spela snabb anfallsbasket genom att få till vår defensiv som i andra halvlek mot Luleå.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-