Basket
15:26 | 7 oktober 2021

Zane Martin lämnar Köping Stars – ersättare redan klar

Skadekänningar och motivationsbrist ligger bakom amerikanens beslut att lämna.

Zane Martin lämnar Köping Stars. Foto: David Eriksson

Guarden Zane Martin stod för 13 poäng och hade stor show när Köping Stars körde över Fryshuset i fredags. Nu meddelar klubben att den 24-årige amerikanen kommer lämna laget inom kort.

”Zane Martin kom in sent i spelartruppen, fick skadekänningar och har själv förklarat att han haft svårt med motivationen och saknat ”drivet” under försäsongen. Trots en bejublad hemmapremiär inför stor publik i Köpings Bad & Sport märktes ingen förändring. Klubben och Zane Martin har därför i samförstånd valt att avbryta samarbetet. Men han återvänder hem till USA först efter att Köping Stars funnit en ny guard”, skriver Köping Stars i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.

Zane Martin kommer finnas tillgänglig i ytterligare några matcher, bland annat fredagens bortamatch mot Nässjö. Martins ersättare blir en annan amerikan: 25-årige Liam O´Reilly.

– I den situation som han befinner sig i är vi tacksamma att Zane ser hela bilden och för allas skull är med och bidrar i Stars tills Liams pappersexcersis är klar, säger sportchefen Stefan Ståhlmalm.

Han säger även:

– Liam är en snabb och kompetent spelare som har hunnit med att få en bred erfarenhet vid 25 års ålder.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Köping Stars (@kopingstars)

Liam O´Rielly spenderade den senaste säsongen hos den tyska klubben Giesen fram till jul. Sen blev det spel i Litauen och nu under försäsongen har han representerat en klubb i Rumänien. Den 188 centimeter långe guarden O´Reilly blir ett välkommet tillskott i truppen, menar Stars-tränaren Torbjörn Gehrke.

– Vi får in en guard som kommer att passa in bra i vår spelstil. Han är snabb och rörlig och kan ge oss betydelsefull flexibilitet. Liam är såväl en scoring guard som en kille som kan avsluta själv och göra en hel del poäng. Vi får därmed in ytterligare ett hot mot motståndarna, säger Gehrke.

Liam O´Reilly själv, som ansluter till Stars spelartrupp redan under torsdagen, säger så här om flytten till Köping och Stars:

– Det ska bli härligt att spela igen. Jag gillar verkligen det coach Gehrke berättat och den vision som klubben förmedlat till mig.

Han säger vidare:

– Jag vill ju någon gång spela i de större ligorna på allra högsta europeiska nivå, så det här blir en möjlighet att även utveckla mig själv och ta nästa steg.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-