Basket
22:44 | 1 oktober 2021

Stars körde över Fryshuset – inför storpublik i KBS

Simon Klaasma efter 106–57-segern i hemmapremiären: ”Så himla mycket roligare att spela med folk på läktarna”.

Simon Klaasma satte det här trepoängsskottet – till publikens stora jubel. Foto: David Eriksson

Köping Stars tog på fredagskvällen grundlig revansch efter plattmatchen i ligapremiären borta mot Umeå. I Köpings bad & sport (KBS) krossades gästande Fryshuset med hela 106–57 inför 625 åskådare.

– Oerhört skönt! Det var stor skillnad jämfört med premiären mot Umeå. Vi visste att vi behövde komma in och köra från början. Vi visste att vi var tvungna att få till en förändring och det fick vi, säger guarden och egna produkten Simon Klaasma med ett leende efter matchen.

Stars kom ut starkt med rejäl energi från start och kopplade tidigt greppet om matchen. Efter första perioden var ställningen 19–12, men under de kommande 10 minuterna bjöd Stars hemmapubliken på en rejäl show. En stark tempohöjning följt av fint skytte och bra returtagning gjorde att Stars hade ledningen med 51–26 i halvtid. En av hemmaspelarna som verkligen fick igång hemmapubliken i det läget var Simon Klaasma, som på kort tid sänkte två vackra trepoängsskott.

– Vi satte nästan allt under den perioden – även jag själv. Det är väl bäst att tacka Niklas Larsson för passningarna också. Får man såna mackor som jag fick så är det bara att skjuta, säger Simon Klaasma som stod för elva poäng under matchen.

Stars-spelarna, och tränare Torbjörn Gehrke, var rejält uppe i varv under lagets mycket starka andra period. Foto: David Eriksson

Den enda plumpen i Stars-protokollet var i början av tredje perioden. De första minuterna efter halvtidsvilan var slarviga från hemmalaget.

– Vi hade en liten svacka där. Första fem minuterna var kanske inte så vackra. Det visar på styrka att vi ändå kan hämta oss tillbaka efter den perioden. Om man lyckas ta sig ur såna svackor kan man göra det mot alla lag. Speciellt på det sättet vi gjorde nu.

Hur var det att äntligen få spela en tävlingsmatch och dessutom vinna i den nya hallen inför mycket publik? 

– Det är publiken som gör det. Det är mycket roligare att spela när det är publik på läktarna. Grym stämning här i kväll.

Stars inkasserade under fredagskvällen sina två första poäng i säsongens SBL-spel. Simon Klaasma hoppas att det här kan bli startskottet på en stigande formkurva framöver.

– Det finns alltid saker att jobba på, men det är klart att det lossnar en del efter en sån här vinst. Vi har saker kvar att utveckla och kommer möta ännu starkare lag under säsongen, så det gäller att fortsätta jobba hårt och träna på. Då tror jag det kommer bli bra.

Är det något specifikt ni måste jobba på för att kunna mäta er med de starkare lagen i serien?

– Den där svackan i tredje perioden som vi pratade om var lite lång. Det gäller att komma ur en sån svacka lite snabbare, vilket vi kommer behöva göra mot andra lag. Idag hade vi lite tur under den perioden eftersom flera av Fryshusets skott inte gick i, men vi kommer inte ha sån tur hela tiden. Det gäller för oss att korta ner de dåliga perioderna helt enkelt.

Och samtidigt försöka ha samma skytte som ni visade upp i andra perioden?

– Ja, precis! Samtidigt gjorde publiken det lättare för oss att bibehålla det fina momentum vi hade då. Det är så himla mycket roligare att spela med folk på läktarna, du anar inte, avslutar Simon Klaasma.

Köping Stars – Fryshuset Basket 106–57 (19–12, 32–14, 17–11, 38–20)

Poäng, Stars: Dominic Robb 20, Niklas Larsson 14, Erik Flood 14, Zane Martin 13, Tim Carlsten 12, Simon Klaasma 11, Jordan Giles 9, Hampus Åhlin 8, Marcus Larsson 3, Kevin Senghore-Peterson 2

Publik: 625 åskådare

Matchens lirare: Dominic Robb

625 åskådare bevittnade matchen mellan Köping Stars och Fryshuset. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-