Basket
23:19 | 1 oktober 2021

Gehrke efter storvinsten: ”Vi spelade inspirerat”

Köping Stars-tränaren lovordar sitt lag, men vill titta närmare på de svagare perioderna i spelet.

Köping Stars tränare Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

Det var en glad Torbjörn Gehrke som mötte upp Magazin24:s utsände efter segern mot Fryshuset. Köpingstränaren var så klart nöjd över segern och framför allt den scenförändring han fick se jämfört med premiären borta mot Umeå.

– Det är skillnad, men samtidigt ska man ha klart för sig att vi har en ganska bastant ledning och en ganska tuff period i tredje perioden. Vi hade ledningen med 20 poäng, men spelade väldigt dåligt. Det var samma situation som uppe i Umeå och då bara brast det. Det är någonting vi måste förstå, att det här har hänt två gånger, och det måste vi ta hand om. I kväll gjorde vi jobbet i resten av matchen så i ungefär 34 minuter tycker jag vi spelade riktigt bra. Vi spelade inspirerat, använde vår fantasi och alla bidrog, säger Stars-tränaren.

Dominic Robb imponerade inför sin nya hemmapublik. Amerikanen blev Köping Stars bäste poängplockare mot Fryshuset med sina 20 poäng. Foto: David Eriksson

En spelare som fick lite extra beröm var hemmasonen Simon Klaasma. Gehrke är dock nöjd med hela lagets insats, där nye amerikanen Dominic Robb blev poängbäst och utsågs till matchens lirare.

– Simon Klaasma kom in och bröt upp matchen. Det är så här det ska vara. Vi måste göra det här tillsammans och vem som helst kan komma in för att bidra. Man måste någonstans respektera att det finns ett jobb att göra och när det går dåligt måste man samla sig på banan för att sen leverera lite bättre än vad vi gjorde idag, säger Torbjörn Gehrke.

Som fortsätter:

– Nu fick vi vinna och publiken fick se lite underhållning. De fick också en känsla för hur det kan kännas här i KBS (Köpings bad & sport). Det vore fantastiskt roligt om vi kunde göra det här till en liten samlingspunkt för hela staden en gång i veckan. Jag tycker det var jätteroligt idag och framför allt skönt efter Umeåmatchen.

Kan du sätta fingret på vad era dåliga perioder i de två första matcherna har berott på?

– Det kan jag inte svara på. Det måste spelarna tala om för mig. Det kan vara en kombination av att vi har många unga spelare och att vi inte har tillräckligt med rutin på banan just då. Det är ingen ursäkt, men det kan vara anledningen. Vi får se. Jag måste titta på videon, se vad som händer och fundera på varför vi gör det. Jag vet inte varför mer än att det hände. Jag kan inte svara på varför och det kanske inte spelarna heller kan. Det är ett jobb vi får göra tillsammans och ta reda på.

Kändes den här matchen ändå som ett steg i rätt riktning för er?

– Absolut! Det här liknar mer det sättet som vi har spelat på under försäsongen. Då spelade vi tillsammans, var engagerade och det tycker jag vi var även ikväll. Jag var lite förvånad uppe i Umeå, men som sagt vi såg samma tendens nu och det gäller att ta reda på vad det är för någonting. Är det så att vi tankat bensin när det ska vara diesel eller diesel när det ska vara bensin? Det får vi kolla på och klura ut, avslutar Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-