KÖPING
12:17 | 5 december 2023

Nyöppnad butik i Ågången

Moha bevisar att ingenting är omöjligt.

Moha Frikraft, som driver butiken Levande Oasen.

I lördags öppnade en ny butik i Ågången – Levande Oasen, en del av företaget Zentrab. Här säljs både nytt och gammalt, och butiken drivs som ett socialt företag.

Levande Oasen drivs som ett socialt företag där alla intäkter går till verksamhetens kostnader; hyra, förbrukningsmaterial och varor.
Moha Frikraft driver butiken, som ingår i hennes DV (daglig verksamhet).

Moha är rullstolsburen på grund av en CP-skada och har även diagnoserna autism och ADD. Hon har i hela livet bevisat för både sig själv och andra att ingenting är omöjligt, och att hon kan göra det hon vill. Hennes handikapp har inte hindrat henne från att vare sig resa ut i världen, ta körkort, skriva böcker, driva kennel, hoppa fallskärm, flyga bodyflight, skriva musik, bli modell eller något annat hon verkligen velat göra. Som att starta en butik, till exempel.

Hon är en förebild för alla, eftersom hon ser möjligheter och utmaningar att övervinna, där många andra ser hinder och svårigheter.

I Levande Oasen finns både nytt och gammalt. Här säljer Moha sin bokserie om fem böcker under samlingsnamnet “Synlig fast osynlig” samt skänkta kläder, smycken, prydnads- och julsaker och mycket annat som hon fått av vänner, bekanta och kunder för att sälja vidare i butiken.

Lite av Mohas sortiment.

Moha uppdaterar både öppettider och sortiment vecka för vecka på instagram och på Zentrab’s facebooksida. Butiken är tänkt att vara precis som namnet säger: En levande oas, där det aldrig ser riktigt likadant ut varje gång man tittar in.

Den här veckan är butiken öppen måndag, onsdag och fredag klockan 11-14.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-