Köping
11:42 | 25 november 2021

Nytt projekt ska ge kunskap om svenska samhället

Köpings kommun lanserar en utbildningssatsning som riktar sig till föräldrar som behöver förbättra sina kunskaper om Sverige.

Hinda Mack, Suzana Jovic och Zizinya Alhindawi (praktikant) arbetar med projektet Hela familjen. Foto: Köpings kommun

Under året har Köpings kommun introducerat projektet ”Hela familjen”. Projektet är en utbildningssatsning som riktar sig till föräldrar med en annan etnisk, religiös eller kulturell bakgrund än den typiskt svenska, skriver Köpings kommun på sin hemsida.

Suzana Jovic och Hinda Mack har lagt upp ett utbildningspaket med olika teman som till exempel barnkonventionen, föräldraskap i Sverige, kost och hälsa, jämställdhet och ekonomikunskap.

– Det är viktigt att de förstår samhället de lever i. De behöver ha samma – eller bättre – kunskap än sina barn för att kunna vara riktigt bra föräldrar, säger projektledaren Suzana Jovic på Köpings kommuns hemsida.

– Man ska få ett helhetsgrepp där hela familjen står i fokus, vi har en sammanhållen planering som utgår från hela familjens behov, säger Suzana.

”Hela familjen” erbjuder ett grundpaket på cirka 100 timmar som fördelas på 18 veckor med två halvdagar per vecka. Det ingår både gruppaktiviteter och ett individuellt anpassat schema där deltagarna kan anmäla sig till de utbildningar och teman de önskar få mer kunskap om.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-