Kungsör
17:32 | 8 maj 2021

Nu inleds rivningen av den gamla silon i Kungsör

Arbetet startar kommande vecka och beräknas pågå i cirka två månader.

Den gamla silon nere vid gästhamnen ska jämnas med marken. Foto: David Eriksson/arkiv

Magazin24 har tidigare rapporterat om Kungsörs kommuns planer för att rusta upp i gästhamnen. Nästa vecka inleds nästa steg. Från måndagen den 10 maj och cirka två månader framåt pågår rivning av silon i hamnområdet.

”Under rivningsperioden arbetar vi med att hamnområdet på ett säkert sätt ska vara tillgängligt. Hela rivningsområdet är inhägnat med staket, men vi håller en passage öppen till gästhamnen. När stora moment görs kommer vakter placeras ut och området tillfälligt stängas av helt. Ställplatser för husbil samt servicehuset Kajutan är stängda under hela rivningsperioden, vi hänvisar våra husbilsbesökare till Ekuddens camping. Café Brovakten kommer dock vara öppet hela sommarsäsongen”, skriver Kungsörs kommun på sin hemsida. 

Själva rivningen av silons byggnader beräknas vara klar under maj månad, därefter ska allt bråte transporteras bort och marken återställas. I slutet av juni kommer ytan att få ett lyft med gräs innan vidare utveckling av området, meddelar kommunen.

Rivningen är bara en del av kommunens planer för utvecklingen av hamnområdet. Exakt vad som kommer att bli i hamnområdet är ännu ej beslutat. Klart är att utvecklingen kommer att ske stegvis, under flera år, beroende på vad ekonomin tillåter.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-