Västmanland
14:26 | 19 juni 2021

15 nya poliser till Västmanland

Biträdande regionpolischefen: ”Kommer att göra skillnad i vårt arbete”.

Foto: Polisen/arkiv

Under fredagen examinerades landets polisstudenter och på måndag börjar de 600 färska poliserna sina anställningar ute i de olika lokalpolisområdena. Här i polisregion Mitt (Uppsala, Gävleborg, Västmanland) ansluter 43 nya poliser, varav 15 stationeras i Västmanland.

– Det är med stor glädje vi gratulerar våra nya polisassistenter till deras examen och välkomnar er till polisregion Mitt! Våra nya kollegor kommer att göra skillnad i vårt arbete för att skapa trygghet och säkerhet för medborgarna i regionen. De nya poliserna börjar redan på måndag och jag vet att de är mycket efterlängtade och blir en viktig förstärkning i lokalpolisområdenas vardagliga arbete, säger Mattias Fällström, biträdande regionpolischef Mitt, i ett pressmeddelande. 

Polismyndigheten har sedan tidigare i uppdrag att öka antalet anställda med 10 000 personer från 2016 till slutet av 2024. Framförallt handlar det om att öka antalet poliser.

– De nya poliserna är en viktig del i den starka tillväxt som vi har framför oss. Nu tar vi ytterligare ett steg i arbetet med att stärka polisen, säger Mattias Fällström.

Rikspolischefen Anders Thornberg:

–  Jag vill rikta ett stort grattis till våra nya polisassistenter som efter en intensiv utbildningsperiod nu står redo att möta vardagen med sina kollegor runt om i landet. Vår förmåga fortsätter att stärkas i takt med att vi växer, samtidigt som vi fortsätter anpassa vårt arbete utifrån den samhällsutveckling vi ser. I det arbetet spelar alla polisanställda en viktig roll, säger Thornberg.

Rikspolischefen Anders Thornberg. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-