Arboga
15:13 | 16 september 2022

Känd deckarförfattare besöker Arboga

Arne Dahl kommer till biblioteket.

Stadsbiblioteket i Arboga. Foto: Arkiv

Under lördagen får Arboga besök av ingen mindre än Arne Dahl. Han ses som en av Sveriges mest välkända och etablerade deckarförfattare med många internationella utmärkelser. 12.30 kommer Dahl till Arboga stadsbibliotek.

Så här skriver Arboga kommun om Arne Dahl inför besöket:

Arne Dahl är en pseudonym för Jan Arnald, född 1963 och bosatt i Stockholm och Berlin. Som Arne Dahl debuterade han 1998 med ”Ont blod” och 1990 debuterade han under eget namn med romanen ”Chiosmassakern”. 

Arne Dahl har skrivit sjutton kriminalromaner i tre serier. Den första serien handlar om A-gruppen, rikskriminalgruppens specialenhet för våldsbrott av internationell art. Böckerna kombinerar välskriven underhållning med en undersökning av förändringarna i det svenska samhällsklimatet kring millennieskiftet. Flera av böckerna har filmatiserats.

Därpå kom de fyra böckerna om Opcop, en hemlig specialenhet inom Europol som ägnar sig åt europeisk och global organiserad brottslighet.

2016 började Arne Dahl en ny serie om två svenska utredare, Sam Berger och Molly Blom, som tvingas lämna polisen och ge sig ut i lagens utmarker. Förra året kom ”Islossning”, den fristående femte delen i serien.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-