Köping
15:01 | 17 maj 2021

Berusad man klev in på tomt – stal cykel

En familj fick ovälkommet besök under söndagseftermiddagen.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Vid 14-tiden under söndagen, den 16 maj, vandrade en berusad man in på en tomt till ett hus på Scheelegatan i Köping. Familjen som bor där sa åt mannen att lämna, men han stod bara kvar där enligt anmälan.

När mannen till slut lämnade stal han en cykel som stod på olåst på tomten och cyklade iväg. Cykeln är en blå herrcykel av märket Crescent. Polisen har upprättat en anmälan gällande stöld och hemfridsbrott.

Fler polisanmälningar: 

  •  Någon gång mellan den 12 och 13 maj utsattes en bil, som stod parkerad på Ringvägen i Köping, för skadegörelse. De yttre backspeglarna, värderade till 5 000 kronor, blev bortslitna. En anmälan om skadegörelse på bil har upprättats.
  • Mellan den 14 och 15 maj utsattes ytterligare en personbil parkerad på Ringvägen för skadegörelse. Precis som i det tidigare fallet blev båda de yttre backspeglarna bortslitna. Backspeglarna värderas till 10 000 kronor.
  • Mellan den 12 och 14 maj stals en moped som stod parkerad på Sjötullsvägen i Köping. Mopeden, en Vento Viper med rosa kåpor, var låst när den stals. Det finns inget uppsatt värde på fordonet. Polisen har upprättat en anmälan gällande tillgrepp av moped.
  • Den 13 maj upptäcktes ett inbrott i ett garage på Hisingsgatan i Köping. En okänd gärningsman hade tagit sig in genom att på något sätt mixtra med ett lås. Från garaget stals en olivgrön cykel av märket Meriva värderad till 8 000 kronor samt en skruvdragare värderad till 1 500 kronor.
  • Vid 19-tiden den 11 maj stoppades en personbil under en större trafikkontroll som polisen utförde vid Skoftesta rastplats på E18 i höjd med Köping. Vid kontroll visade det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, saknade giltigt körkort. Enligt anmälan har mannen stoppats för samma förseelse flera gånger tidigare. Han misstänks nu för olovlig körning, grovt brott.
  • Någon gång mellan den 12 och 14 maj skedde ett inbrott i en källare på Torggatan i Köping. Enligt anmälan tog sig en okänd gärningsman in genom att ta sönder dörren. Från förrådet stals fyra sommardäck på fälg till okänt värde. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.
  • Mellan den 14 och 15 maj stals den främre stötfångaren, med både grill och registreringsskylt, från en Volvo som stod parkerad på Erlandsvägen i Köping. En anmälan om stöld har upprättats.
  • Någon gång under söndagen, den 16 maj, upptäckte en bilägare att en okänd gärningsman hade skurit sönder bakdäcket på vänster sida av fordonet. En anmälan om skadegörelse på bil har upprättats.
  • Den 12 maj upptäcktes det att en okänd gärningsman hade borrat upp låset till förardörren av en firmabil som stod parkerad på Parkgatan i Kungsör. Inne i fordonet förvarades verktyg och nästan allt var borta när stölden upptäcktes. Exakt vad som stulits och dess värde är i nuläget oklart. En anmälan om stöld har upprättats.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-